Crema de cigrons d'Oristà amb algues de Galícia
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 500 g de cigrons d'Oristà
- 2 tires d'alga kombu
- 2 cebes de Figueres
- 2 branques d'api
- 1 pastanaga
- 3 grans d'all
- 1 fulla llor
- Julivert
- Pa
- Oli d'oliva
- Sal marina
PREPARACIÓ
1. Poseu els cigrons en remull la nit abans. Col·loqueu-los a l'olla amb una ceba, la pastanaga, l'api, un gra d'all i les algues i cobriu-ho amb aigua mineral freda.
2. Quan arrenquin el bull aneu-los desescumant i treient les pells dels cigrons si n'hi ha. Saleu, tapeu i que coguin fins que estiguin tous.
3. Feu un sofregit de ceba i all. Afegiu-lo a l'olla quan falti poc per apagar el foc.
4. Retireu la fulla de llorer. Passeu per la batedora. Afegiu aigua o brou vegetal, si cal, per obtenir una textura cremosa.
Trucs i variants
El cigró de l'Alta Anoia és la mateixa varietat.
Els podeu coure a l'olla pressió.
Si serviu la crema calenta, fregiu uns daus de pa i amaniu-la amb l'all i julivert saltats en oli.
Per fer-ne un plat mariner podeu obrir uns musclos o escopinyes, o unes oves de garoina que subratllaran el gustat iodat de l'alga i afegiu-los al plat abans de servir.
De cara al bon temps podeu acabar la crema en fred i amanir-la amb salsa de pesto.
Beveu-hi un vi blanc fresc amb nervi, mineral i iodat.
Que vagi de gust!
2. Quan arrenquin el bull aneu-los desescumant i treient les pells dels cigrons si n'hi ha. Saleu, tapeu i que coguin fins que estiguin tous.
3. Feu un sofregit de ceba i all. Afegiu-lo a l'olla quan falti poc per apagar el foc.
4. Retireu la fulla de llorer. Passeu per la batedora. Afegiu aigua o brou vegetal, si cal, per obtenir una textura cremosa.
Trucs i variants
El cigró de l'Alta Anoia és la mateixa varietat.
Els podeu coure a l'olla pressió.
Si serviu la crema calenta, fregiu uns daus de pa i amaniu-la amb l'all i julivert saltats en oli.
Per fer-ne un plat mariner podeu obrir uns musclos o escopinyes, o unes oves de garoina que subratllaran el gustat iodat de l'alga i afegiu-los al plat abans de servir.
De cara al bon temps podeu acabar la crema en fred i amanir-la amb salsa de pesto.
Beveu-hi un vi blanc fresc amb nervi, mineral i iodat.
Que vagi de gust!