Crema de cigrons i llimona
- Cuina: Arnau Paris
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 10 minuts
- Informació nutricional -Obre
Actualment, els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
180 ml d'aigua mineral
150 g de cigrons cuits
1 llimona
1 taronja
Alfàbrega fresca
Salsa de soja
Pa torrat amb sèsam
Pebre negre
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem a fer la crema. Posem en un got batedor 150 g de cigrons cuits i 180 ml d'aigua mineral. Tallem per la meitat una llimona i n'espremem al got una meitat per afegir suc de llimona a la recepta. Fem servir el colador perquè no hi caiguin pinyols. I hi afegim pebre i sal i ho turbinem.
- Afegim al got batedor 15 ml d'oli i ho emulsionem.
- Agafem un bol per emplatar i hi posem la crema de cigrons. Ho reservem.
- Per aportar noves aromes, farem un oli aromàtic. Escalfem a foc alt entre dos i tres dits d'oli en un pot.
- Mentre s'escalfa l'oli, agafem fulles d'alfàbrega fresca i les afegim a l'oli calent. Apaguem el foc i deixem uns segons que les fulles aportin gust a l'oli.
- Agafem un got batedor i hi aboquem l'oli amb fulles d'alfàbrega i un raig de salsa soja i ho turbinem.
- Sobre el bol de la crema hi ratllem pell de taronja i ho acabem amb un raig d'oli d'alfàbrega, i sobre el plat hi posem pa torrat amb sèsam.