Crema de cigrons
INGREDIENTS
500 g cigrons bullits
1,5 l brou pollastre
1 ceba tendra
1 porro
1 gra d'all
Farigola
Llesca de pa de pagès
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa una ceba tendra (en reservem una mica per emplatar).
- Tallem pel mig, i després a mitges rodelles, 1 porro.
- En una cassola amb oli d'oliva, hi posem 1 gra d'all aixafat i el saltem. També hi afegim la ceba tendra, el porro, sal i 1 branca de farigola. Ho tapem i ho fem suar 2 minuts.
- Escorrem 500 g de cigrons cuits i els passem a un bol.
- Afegim a la cassola els 500 g de cigrons escorreguts i 1,5 litres de brou de pollastre. Ho cuinem destapat 5 minuts a foc mitjà.
- Tallem a daus 1 llesca de pa i els torrem en una paella. Hi afegim fulles de farigola.
- Traiem de la cassola la branca de farigola i triturem tot el que hi ha fins a obtenir una crema.
- Emplatem en un bol una ració de crema amb els daus de pa torrat, unes rodelles de ceba tendra que hem reservat al principi i un raig d'oli.