Crema de cogombre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb altres hortalisses, el cogombre és molt pobre en calories degut al seu baix contingut en hidrats de carboni i la seva riquesa en aigua. Igual que la resta, el cogombre és font de fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
100 g fulles espinacs
3 cogombres
2 alvocats
Menta
1 cullerada de mascarpone
Anacards
1 llimona
Gingebre
1 gra d'all
Oli OVE
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Pelem 3 cogombres i els confitem junt amb un gra d'all al forn ben coberts d'oli. Els hi deixarem 45 minuts a 80º.
- Quan ja estan confitats els tallem longitudinalment i els traiem les llavors.
- En un bol hi posem 100 g de fulles d'espinacs i un grapat de fulles menta. Hi afegim sal i les morfim perquè deixen anar el suc.
- Hi afegim unes gotes de llimona per sobre.
- En un got batedor hi posem l'all confitat pelat, els cogombres escorreguts, les fulles morfides, 1 cullerada de mascarpone, 2 alvocats pelats, pebre, gingebre ratllat, 60 ml d'oli OVE. Si ens queda molt espès hi podem afegir un raig d'aigua. Turbinem.
- Trenquem un grapat d'anacards al morter.
- Posem la crema en un plat amb els anacards per sobre, un raig d'oli OVE, fulles de menta i pebre.