Crema de coliflor i rovells
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La coliflor és una verdura que, com a tal, aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de coliflor
250 g de crema de formatge
150 g de mantega pomada
70 g de formatge manxec curat
8 rovells d'ou
1 l de llet
1 manat de julivert
1 gra d'all
1 llima
1 llimona
pebre blanc
sal
sal grossa
fulles d'escarola
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem sal grossa en el fons d'un tàper.
- Separem rovells i clares de 4 ous. Posem les clares en un tàper i els rovells, un per un, al tàper on hi ha la sal, embolicats amb una gassa. Els cobrim amb més sal grossa i els deixem a la nevera 4 hores.
- Separem rovells i clares de 4 ous més. Posem les clares al tàper i els rovells en un bol. Ho reservem.
- Tallem 500 g de coliflor a arbrets petits. Els posem en un recipient.
- Afegim a la coliflor sal, pebre blanc, 1 l de llet, 1 manat de julivert i 1 gra d'all pelat. Ho tapem i ho deixem bullir durant 20 minuts a foc baix.
- Amb les varetes manuals blanquegem els rovells que hem reservat en un bol, tot afegint-hi de mica en mica 150 g de mantega pomada i pebre blanc.
- Hi afegim, a poc a poc, 250 g de crema de formatge (sense el xerigot). Ho batem ja amb les varetes elèctriques.
- Triturem, al got americà, la coliflor i hi afegim els rovells blanquejats i el formatge. Ho triturem i posem la crema que en resulta en un recipient a escalfar.
- Saltem a la paella, amb un raig d'oli OVE, unes quantes fulles verdes d'escarola amb suc de llimona, suc de llima i sal. Ho reservem en un bol amb 2 voltes de pebre negre.
- Traiem els rovells curats de la nevera i en retirem la sal que sobra.
- Ratllem 70 g de formatge manxec curat.
- Servim en un bol la crema, l'escarola i el formatge ratllat per sobre i un rovell curat.