Crema de mandarina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Pels seus ingredients, aquestes postres no són especialment calòriquesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
5 mandarines
4 rovells d'ou
500 ml de llet
70 g xocolata 70%
70 g bocins de cacau
50 g sucre
25 g fècula de blat de moro
Cardamom
Sàlvia
PREPARACIÓ
- Posem al foc 500 ml de llet, una mica de cardamom aixafat (dues llavors) i sàlvia, i ho portem a ebullició. Un cop ha bullit, ho retirem del foc i ho deixem infusionar.
- Separem 4 rovells d'ou i els posem en un bol. Hi afegim 50 g de sucre i la ratlladura de la pell de 5 mandarines. Ho batem i ho reservem.
- Espremem les 5 mandarines, colem el suc i el posem en una gerra. El reservem.
- Posem en un got una part del suc de la mandarina amb 25 g de fècula de blat de moro. La dissolem evitant que quedin grumolls.
- Afegim al bol la resta de suc de mandarina i el suc de mandarina integrat amb la fècula de blat de moro. Ho integrem.
- Aboquem aquesta barreja en una cassola i la portem al foc. Ho coem a foc baix, remenant suaument fins a aconseguir una textura de crema.
- Colem la crema en una gerra.
- (opcional per refredar la crema) Sobre una placa de marbre, vessem la crema i la temperem removent-la per la superfície. Un cop temperada la tornem al bol i la servim a les cassoletes on la presentarem. Filmem els recipients a pell i els portem a la nevera.
- Desfem en un bany maria 70 g de xocolata 70%.
- Temperem la xocolata igual que la crema, estenent-la sobre el marbre perquè perdi temperatura. Un cop temperada, la tornem al bol, on fondrem 70 g de bocins de cacau.
- Posem la xocolata entre dues fulles guitarra i l'estenem bé amb l'ajut d'un corró per fer una làmina. Reservem així la xocolata durant 1 hora a temperatura ambient.
- Un cop ha passat l'hora, trossegem la xocolata.
- Traiem de la nevera els recipients amb la crema de mandarina. Posem els trossos de xocolata decorant la crema i ja la tenim llesta!