Crema de mascarpone amb fruita
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El mascarpone és un formatge fresc cremós molt energètic i ric en greixos, ja que s'elabora amb crema de llet i nata. Per tant, el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 llimes
1 magrana
1 caqui
1 mandarina
3 ous
50 g de sucre blanc
250 g de mascarpone
200 g d'aigua mineral
2 beines de vainilla
3 fulles de gelatina
menta
PREPARACIÓ
- En una safata hi posem tres fulles de gelatina amb aigua freda.
- Posem 200 g d'aigua mineral a escalfar.
- Traiem la polpa de dues beines de vainilla i les fiquem al pot d'aigua.
- Pelem un caqui i separem els grills de la polpa. En reservem els grills i afegim la polpa al pot d'aigua calenta.
- Al mateix pot, hi afegim el suc de dues llimes i la gelatina hidratada. Ho remenem fins que es desfaci i ho deixem temperar.
- Si en té, traiem el xerigot del formatge mascarpone amb un colador.
- Separem els rovells dels tres ous i guardem les clares per alguna altra recepta.
- Preparem un bany maria.
- Afegim al bol dels rovells 50 g de sucre blanc i els blanquegem amb les varetes elèctriques.
- Hi posem el formatge mascarpone en un bol i el batem amb les varetes per donar-l'hi textura.
- Posem el bol dels rovells blanquejats al bany maria i ho remenem sense parar durant 3 minuts.
- Traiem el bol del bany maria i hi afegim el formatge batut. Ho remenem i ho introduïm en una mànega. Ho reservem a la nevera.
- Pelem i separem els grills d'una mandarina. Els distribuïm al fons dels gots on muntarem les postres.
- Fem el mateix amb una magrana. Els grans quedaran situats per sobre dels grills de mandarina.
- Hi afegim per sobre els grills de caqui que teníem reservats.
- Hi afegim l'aigua amb gelatina fins que tapi la fruita i fiquem els gots a la nevera perquè qualli la barreja, uns 10 minuts.
- Acabem de muntar les postres hi afegint la crema de formatge amb la mànega.
- Ho rematem amb una mica de menta per sobre.