Crema de moniato i carbassa
INGREDIENTS
Mitja carbassa cacauet (800 g)
1 moniato
90 g pernil ibèric
750 ml brou de verdures
Sidra
Farigola fresca
Romaní fresc
Cúrcuma
Gingebre
Menta
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
1. Rentem el moniato i la carbassa.
2. Tallem la carbassa per la meitat.
3. Salpebrem la carbassa.
4. Posem el moniato i la carbassa a la safata del forn. És important que poseu la part tallada de la carbassa a la base de la safata, perquè no s'assequi en excés ni hi hagi cap part cremada.
5. Hi afegim romaní fresc, farigola, un raig generós de sidra i un altre d'oli d'oliva.
6. Ho fiquem al forn, uns 40-45 minuts, a 180º.
7. Posem a escalfar el brou de verdures.
8. Deshidratem el pernil ibèric. Estenem els trossos en una làmina de silicona i el fiquem al forn uns 20 minuts, a 150º.
9. Pelem la carbassa i el moniato i hi afegim el gingebre ratllat.
10. Afegim una cullerada de cúrcuma a l'olla.
11. Afegim tots els ingredients a l'olla: moniato, carbassa, gingebre, i ho coem 5 minuts a foc mitjà.
12. Triturem el contingut de l'olla i colem la crema.
13. Rectifiquem de sal, si s'escau.
14. Piquem la menta i el julivert.
15. Finalment, servim la crema en un plat, hi posem el pernil cruixent, la menta, el julivert i un raig d'oli.