Crema de moniato i carbassa

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El color ataronjat de la carbassa i del moniato ens diu que contenen vitamina A, nutrient essencial per a la visió, la pell i el bon estat del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Mitja carbassa cacauet (800 g) 

    1 moniato 

    90 g pernil ibèric 

    750 ml brou de verdures 

    Sidra  

    Farigola fresca 

    Romaní fresc 

    Cúrcuma 

    Gingebre 

    Menta 

    Julivert 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

1. Rentem el moniato i la carbassa.  

2. Tallem la carbassa per la meitat. 

3. Salpebrem la carbassa. 

4. Posem el moniato i la carbassa a la safata del forn. És important que poseu la part tallada de la carbassa a la base de la safata, perquè no s'assequi en excés ni hi hagi cap part cremada. 

5. Hi afegim romaní fresc, farigola, un raig generós de sidra i un altre d'oli d'oliva. 

6. Ho fiquem al forn, uns 40-45 minuts, a 180º. 

7. Posem a escalfar el brou de verdures. 

8. Deshidratem el pernil ibèric. Estenem els trossos en una làmina de silicona i el fiquem al forn uns 20 minuts, a 150º. 

9. Pelem la carbassa i el moniato i hi afegim el gingebre ratllat. 

10.  Afegim una cullerada de cúrcuma a l'olla. 

11. Afegim tots els ingredients a l'olla: moniato, carbassa, gingebre, i ho coem 5 minuts a foc mitjà. 

12. Triturem el contingut de l'olla i colem la crema. 

13. Rectifiquem de sal, si s'escau. 

14. Piquem la menta i el julivert. 

15. Finalment, servim la crema en un plat, hi posem el pernil cruixent, la menta, el julivert i un raig d'oli. 

Anar al contingut