Crema de moniato i pastanaga
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El moniato és un tubercle extraordinàriament ric en betacarotè, substància que, un cop ingerida, es transforma en vitamina A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 moniato (300 g)
6 pastanagues (250 g)
2 grans d'all
1 branca de romaní
12 perles de mozzarella
500 ml de brou vegetal
25 g de sucre
15 g de pipes de carbassa
15 g de festucs torrats
Cibulet
Oli OVE
Vi blanc
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem en una safata un moniato, dos grans d'all amb pela, sis pastanagues, una branca de romaní i un raig de vi blanc, i ho tapem. Ho enfornem durant 45 minuts a 180º.
- Mentrestant, agafem mozzarella i la deixem oberta perquè es temperi.
- Posem un pot al foc i hi aboquem 500 ml de brou vegetal que deixem escalfant-se.
- Esclovellem 15 g de festucs torrats i els reservem.
- Posem una paella al foc i hi afegim 25 g de sucre, 2 g de sal i 10 ml d'aigua. L'escalfem durant dos minuts fins que arribi a 121º.
- Quan arribi a la temperatura, afegim a la paella els festucs esclovellats i 15 g de pipes de carbassa. Ho remenem fins que es cristal·litzin.
- Quan veiem que el sucre agafa un to marronós, estirem en una làmina Silpat el contingut de la paella, ho empebrem, ho removem i ho deixem refredar.
- Pelem el moniato rostit, el tallem de qualsevol manera i l'afegim al pot amb el brou. També hi aboquem els alls pelats i les pastanagues rostides. Hi posem sal i pebre i ho triturem fins que en quedi una crema fina.
- Emplatem la crema i hi afegim tres perles de mozzarella, ja temperada, per ració; també les pipes i els festucs caramel·litzats. Ho ruixem amb una mica d'oli i tallem un cibulet per donar-hi el toc final.