Crema de mores amb gelat de fulla de figuera i licor de mores

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Martina Puigvert
  • Restaurant: Les Cols

INGREDIENTS

  • PER A LA CREMA DE MORES

  • 300 g sucre
  • 6 ous
  • 200 ml mores
  • 27 g midó de blat de moro

     

    PER AL LICOR DE MORES

  • 900 g sucre
  • 700 g mores
  • 1 litre aiguardent base
  • 375 ml aigua

     

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. Per a la crema de mores, barregem tots els ingredients en un cassó i el posem a foc lent sense parar de remenar.
  2. Per al licor de mora, fem un almívar amb el sucre i l'aigua i el deixem refredar.
  3. Macerem les mores amb l'aiguardent i hi afegim l'almívar fred.
  4. El temps recomanat de maceració de les mores amb el licor seria d'unes dues setmanes. 
  5. Per al gelat, posem llet a bullir i, quan trenqui l'ebullició, l'apartem del foc i hi afegim les fulles de figuera, sense el peduncle.
  6. Deixem que infusionin unes dues hores i les traiem de la llet.
  7. Amb la llet freda amb l'emulsió de figuera ho posem en fred per fer el gelat. 
  8. Emplatem la crema de mora fent servir una màniga pastissera i l'acompanyem del gelat de fulla de figuera.

 

 

 

 

 

Anar al contingut