Crema de mores amb gelat de fulla de figuera i licor de mores
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Martina Puigvert
- Restaurant: Les Cols
INGREDIENTS
PER A LA CREMA DE MORES
- 300 g sucre
- 6 ous
- 200 ml mores
-
27 g midó de blat de moro
PER AL LICOR DE MORES
- 900 g sucre
- 700 g mores
- 1 litre aiguardent base
-
375 ml aigua
PREPARACIÓ
- Per a la crema de mores, barregem tots els ingredients en un cassó i el posem a foc lent sense parar de remenar.
- Per al licor de mora, fem un almívar amb el sucre i l'aigua i el deixem refredar.
- Macerem les mores amb l'aiguardent i hi afegim l'almívar fred.
- El temps recomanat de maceració de les mores amb el licor seria d'unes dues setmanes.
- Per al gelat, posem llet a bullir i, quan trenqui l'ebullició, l'apartem del foc i hi afegim les fulles de figuera, sense el peduncle.
- Deixem que infusionin unes dues hores i les traiem de la llet.
- Amb la llet freda amb l'emulsió de figuera ho posem en fred per fer el gelat.
- Emplatem la crema de mora fent servir una màniga pastissera i l'acompanyem del gelat de fulla de figuera.