Crema de patates i rossinyols
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua; per això, les recomanacions apunten prendre'n de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
800 g patata ratte
- 250 g rossinyols
- 100 g mantega
- 600 ml brou verdures
- 150 ml nata 35% MG
- 30 ml vi blanc
-
Farigola
Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
1. Bullim les patates amb la pell durant uns 20 minuts. És important posar-hi molta sal (aproximadament, un 20% de sal).
2. En un pot, hi posem els rossinyols, la mantega i una branca de farigola. Els deixem suar durant 5 minuts, a foc baix.
3. Reservem alguns rossinyols per a l'emplatat i traiem la farigola.
4. En aquest pot, hi afegim un rajolí de vi blanc i deixem evaporar l'alcohol.
5. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, hi afegim la nata del 35% i un brou de verdures, que hem escalfat.
6. Ho coem 10 minuts a foc mitjà.
7. Pelem les patates i les passem per un passapuré.
8. Triturem el contingut del pot: els rossinyols, la mantega, el vi, la nata i el brou de verdures.
9. En un bol, barregem la patata i la crema de rossinyols triturada. S'ha d'anar integrant a poc a poc. És el moment també d'afegir-hi sal i pebre, si ens cal. Quan acabem, es cola.
10. Servim la crema en un plat i hi posem els rossinyols reservats, un rajolí d'oli d'oliva, pebre i farigola fresca.