Crema de patates i rossinyols

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua; per això, les recomanacions apunten prendre'n de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    800 g patata ratte

  • 250 g rossinyols
  • 100 g mantega
  • 600 ml brou verdures
  • 150 ml nata 35% MG
  • 30 ml vi blanc
  • Farigola

    Oli OVE

  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Bullim les patates amb la pell durant uns 20 minuts. És important posar-hi molta sal (aproximadament, un 20% de sal).

2. En un pot, hi posem els rossinyols, la mantega i una branca de farigola. Els deixem suar durant 5 minuts, a foc baix.

3. Reservem alguns rossinyols per a l'emplatat i traiem la farigola.

4. En aquest pot, hi afegim un rajolí de vi blanc i deixem evaporar l'alcohol.

5. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, hi afegim la nata del 35% i un brou de verdures, que hem escalfat.

6. Ho coem 10 minuts a foc mitjà.

7. Pelem les patates i les passem per un passapuré.

8. Triturem el contingut del pot: els rossinyols, la mantega, el vi, la nata i el brou de verdures.

9. En un bol, barregem la patata i la crema de rossinyols triturada. S'ha d'anar integrant a poc a poc. És el moment també d'afegir-hi sal i pebre, si ens cal. Quan acabem, es cola.

10. Servim la crema en un plat i hi posem els rossinyols reservats, un rajolí d'oli d'oliva, pebre i farigola fresca.

Anar al contingut