Crema de pèsols amb sardina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols pertanyen al grup de les llegums, són aliments rics en hidrats de carboni i fibra, i no tenen gluten.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g pèsols congelats
400 ml brou vegetal
2 sardines fumades
1 patata monalisa
1 porro
Ametlla laminada
Menta fresca
Oli d'oliva verge extra
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- El primer que farem és netejar el porro i tallar-ne la part blanca a rodanxes ben fines.
- Posem la cassola al foc i hi afegim un raig d'oli d'oliva extra i les rodanxes de porro. Ho salem una mica, tapem la cassola i ho coem a foc mitjà durant cinc minuts.
- Pelem i tallem, a làmines molt fines, la patata. Les afegim a la cassola i remenem. Hem tallat el porro i la patata a rodanxes primes perquè es coguin més ràpid. Ho coem 5 minuts més.
- A banda, tenim 400 ml de brou escalfant-se en un pot.
- Traiem els pèsols congelats i els aboquem a la cassola. També hi tirem el brou calent. (També es podria fer amb aigua.) Ho tindrem al foc 10 minuts més.
- Un cop tot cuit, posem les verdures en un recipient per turbinar-les. Hi afegim una mica del líquid de la cocció per aconseguir una textura que ens agradi. La resta del brou la reservem per si cal afegir-ne més.
- Posem una mica de sal i pebre i turbinem.
- Passem la crema a una gerreta.
- Tallem una sardina fumada en 4 trossets i els col·loquem en un plat fondo.
- Cobrim la sardina amb la crema. Si voleu, podeu treure els plats amb els trossets de sardina i cobrir-los amb la crema que hi ha a la gerreta davant dels comensals.
- Per acabar, hi podeu posar una mica d'ametlla laminada, que hi donarà un toc cruixent.