Crema de pèsols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al dels aliments feculents com els llegums.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g de pèsols en conserva
30 g de mantega
30 g de farina
1¿ l de fumet de peix
2 cebes de Figueres
vi blanc
aigua
cacauets fregits
bacallà fumat
sal
pebre blanc
PER FER EL FUMET
peix per fer sopa
1 porro
1 pastanaga
PREPARACIÓ
PER FER EL FUMET
Tallem el porro i la pastanaga.
Aboquem el peix, el porro i la pastanaga en una cassola amb aigua freda. Ho fem bullir 25 minuts.
Ho deixem reposar 25 minuts més.
PER FER LA CREMA
Escorrem els pèsols i els saltem en una paella amb una mica de mantega. Retirem els pèsols.
A la mateixa paella, hi afegim la ceba tallada a la brunesa i l'enrossim. Quan comenci a ser transparent, hi afegim una mica de vi blanc. Un cop s'evapori el vi, hi afegim la farina tamisada i ho remenem.
Hi afegim els pèsols, ho barregem bé i hi aboquem el fumet de peix. Ho triturem i ho colem. Hi tirem sal i pebre blanc.
Ho servim amb el bacallà a trossets i els cacauets fregits a sobre.