Crema de porro amb formatge blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge blau és un aliment molt gustós, ric en greixos saturats, per això se n'ha de menjar amb moderació. També és ric en calci, vitamines A, D i B12Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 porros
- 1/4 gallina (cuixa)
- 1/4 col
- 400 g patata vermella
-
20 g formatge blau
2 pastanagues
- 1 branca d'api
- 1 gra d'all
-
1 manat julivert
Safrà
- 40 g nous
- Pebre vermell de la Vera
- Llard
- Cibulet
- Aigua mineral
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a bresa la part verda de 6 porros.
- Tallem a bresa dues pastanagues i una branca d'api.
- Agafem un quart d'una col, que no caldrà tallar.
- Posem aquestes verdures en una olla de pressió juntament amb ¿ de gallina, millor la cuixa, un all aixafat i un manat de julivert. Ho cobrim amb aigua i ho salem.
- Portem l'olla a ebullició durant 30 minuts i després li donem 10 minuts de repòs.
- Un cop fet, colem el brou i en reservem 800 ml (guardem la resta a la nevera) i la cuixa de la gallina.
- Tallem ben prim la part blanca dels 6 porros.
- Posem una cassola al foc amb una mica de llard, un raig d'oli OVE, 1 cullerada de pebre vermell de la Vera. Hi afegim els porros i 3 brins de safrà. Ho tapem i deixem suar els porros 10 minuts.
- Pelem 400 g de patates vermelles. Les escapcem a la cassola directament i salpebrem.
- Afegim a la cassola els 800 g de brou reservat. Tapem la cassola i la deixem coent a foc lent durant 15 minuts.
- Un cop hagin passat els 15 minuts hi afegim 20 g de formatge blau. Ho turbinem fins a aconseguir textura de crema.
- Esfilagarsem el quart de gallina cuit. Ho salem i hi afegim un rajolí d'oli OVE. Ho barregem.
- Piquem 40 g de nous amb el ganivet.
- Piquem cibulet i el reservem.
- Ja podem emplatar. Servim la crema, després hi afegim la gallina esfilagarsada, les nous picades, el cibulet i un rajolí d'oli OVE. Bon profit!!!!!