Crema de porro amb formatge blau

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge blau és un aliment molt gustós, ric en greixos saturats, per això se n'ha de menjar amb moderació. També és ric en calci, vitamines A, D i B12Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    6 porros

  • 1/4 gallina (cuixa)
  • 1/4 col
  • 400 g patata vermella
  • 20 g formatge blau

    2 pastanagues

  • 1 branca d'api
  • 1 gra d'all
  • 1 manat julivert

    Safrà

  • 40 g nous
  • Pebre vermell de la Vera
  • Llard
  • Cibulet
  • Aigua mineral
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem a bresa la part verda de 6 porros.
  2. Tallem a bresa dues pastanagues i una branca d'api.
  3. Agafem un quart d'una col, que no caldrà tallar.
  4. Posem aquestes verdures en una olla de pressió juntament amb ¿ de gallina, millor la cuixa, un all aixafat i un manat de julivert. Ho cobrim amb aigua i ho salem.
  5. Portem l'olla a ebullició durant 30 minuts i després li donem 10 minuts de repòs.
  6. Un cop fet, colem el brou i en reservem 800 ml (guardem la resta a la nevera) i la cuixa de la gallina.
  7. Tallem ben prim la part blanca dels 6 porros.
  8. Posem una cassola al foc amb una mica de llard, un raig d'oli OVE, 1 cullerada de pebre vermell de la Vera. Hi afegim els porros i 3 brins de safrà. Ho tapem i deixem suar els porros 10 minuts.
  9. Pelem 400 g de patates vermelles. Les escapcem a la cassola directament i salpebrem.
  10. Afegim a la cassola els 800 g de brou reservat. Tapem la cassola i la deixem coent a foc lent durant 15 minuts.
  11. Un cop hagin passat els 15 minuts hi afegim 20 g de formatge blau. Ho turbinem fins a aconseguir textura de crema.
  12. Esfilagarsem el quart de gallina cuit. Ho salem i hi afegim un rajolí d'oli OVE. Ho barregem.
  13. Piquem 40 g de nous amb el ganivet.
  14. Piquem cibulet i el reservem.
  15. Ja podem emplatar. Servim la crema, després hi afegim la gallina esfilagarsada, les nous picades, el cibulet i un rajolí d'oli OVE. Bon profit!!!!!
Anar al contingut