Crema de porros i cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El porro és una hortalissa que aporta poques calories, és ric en fibra, vitamines i minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de cloïsses
700 ml de fumet blanc
100 g d'algues codium
7 porros
2 patates petites monalisa
1 gra d'all
Vinagre de Jerez
Oli OVE
Aigua de mar
Sal grossa
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn sal grossa cobrint el fons i a sobre dues patates ja netes.
- Tallem la part verda de 7 porros i hi posem la part blanca a la safata amb les patates.
- Enfornem patates i porros a 180º durant 20 minuts.
- Posem en un bol 1 kg de cloïsses amb aigua de mar. Deixem que es purguin durant uns 10 minuts movent-les de tant en tant.
- Un cop purgades, posem les cloïsses en una cassola al foc. Les coem fins que s'obrin. Anem retirant les cloïsses a mesura que s'obrin.
- Traiem les cloïsses de la closca.
- Posem en un got batedor una mica de suc que han deixat les cloïsses.
- Netegem 100 g d'alga codium amb un drap humit.
- Afegim al got batedor 80 g d'alga codium, oli OVE i un raig de vinagre de Xerès. Ho emulsionem.
- Pelem i tallem les patates cuites.
- Traiem les capes externes més seques i dures dels porros.
- Piquem les patates i els porros.
- Posem una olla al foc amb les patates i porros picats i 700 ml de fumet blanc. Ho coem 10 minuts.
- Passem el túrmix per l'olla i fem la crema. Si cal, hi afegim una mica d'oli. Ho salpebrem.
- Servim la crema, hi afegim les cloïsses, posem l'emulsió d'algues i ho rematem amb les algues reservades.