Crema de prunes borratxes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca, com les prunes, són aliments interessants per enriquir preparacions, ja que contenen una gran concentració d'energia, sucres, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 rovells
700 g de llet fresca
300 g de pruna vermella
got de moscatell
suc de mitja llimona
100g de sucre panela
30g de maizena
fulles de menta
15 carquinyolis
50g prunes seques
anís
PREPARACIÓ
- Traiem els pinyols de 300 g de prunes. Les tallem i les posem en un bol.
- Posem les prunes trossejades amb 50 g de sucre panela i unes gotes de suc de llimona en un pot al foc. Ho deixarem suant a foc baix durant 20 minuts.
- Posem en un bol 50 g de prunes seques tallades per a macedònia amb moscatell i anís.
- Separem els rovells de les clares de 8 ous. Guardem les clares en un tàper per a una altra recepta i posem els rovells en un bol.
- Blanquegem els rovells amb 50 g de sucre panela. És a dir, ho batem tot plegat fins que l'ou ens canviï de color.
- Afegim a les prunes que tenim al foc un raig de moscatell i seguim a foc baix
- Reservem 700 g de llet fresca. D'aquests 700 g n'apartem una tasseta. La resta, la posem a escalfar en un pot.
- Desfem 30 g de maizena a la llet freda que tenim reservada a la tasseta.
- Afegim al pot de la llet la meitat de la compota i remenem.
- Afegim els rovells blanquejats al pot a poc a poc i mentrestant, anem remenant.
- Hi afegim la maizena desfeta amb la llet i remenem fins que lligui.
- Omplim els pots individuals on servirem la crema. Un cop temperats els deixarem a la nevera durant 30 minuts.
- Posem a la picadora 15 carquinyolis i els piquem.
- Traiem els pots amb la crema de la nevera i hi afegim la compota per sobre, la pruna borratxa, els carquinyolis en pols i unes fulles tallades de menta.