Crema de torró de pistatxo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els festucs són uns fruits secs i, com a tals, són rics en greixos cardiosaludables, també en vitamines i en minerals i tenen un considerable contingut en proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
100 de torró de iogurt i festuc de torrons Vicens
4 rovells d'ou
125 ml de ratafia
150 g de pistatxos torrats pelats
70 g de xocolata blanca
15 g de mantega pomada
25 g de sucre
1 ou
1,5 cullerades de vinagre de merlot
Una cullerada de cafè de canyella en pols
Un pols de sal
75 g de farina
Oli OVE
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Esmicolem 100 g de torró de pistatxo i el posem dins un pot.
- Afegim 125 ml de ratafia dins el pot i ho posem al foc fins que el torró es desfaci. Ho colem en un altre pot i hi desfem 70 g de xocolata blanca. Ho reservem.
- Posem una cassola al foc amb aigua de l'aixeta.
- Separem clares i rovells de 4 ous. Les clares les guardarem en un tàper per fer-les servir a alguna altra recepta. Posem els rovells en un bol.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi lentament la barreja de licor. Ho posem al bany maria remenant durant 3 minuts. Amb cura, no volem que ens qualli l'ou.
- Passem la crema a una mànega i, quan estigui temperada, la posem a la nevera.
- Barregem amb les varetes elèctriques dins un bol 15 g de mantega pomada i 25 g de sucre.
- Batem 1 ou i n'afegim la meitat al bol. La resta d'ou la guardarem per a més endavant. Batem l'ou. Afegim 1 cullerada i mitja de vinagre merlot i un polsim de sal. Ho batem tot. Hi afegim 75 g de farina. Ho tornem a batre. Afegim 1 culleradeta de canyella en pols. Ho tornem a batre.
- Passem la massa a la fusta i la treballem. Fem un bola, la filmem i la deixem reposar a la nevera durant 2 hores.
- Estirem la massa amb un corró sobre la fusta enfarinada fins obtenir una planxa de 1mm de gruix.
- Posem al foc una paella amb oli OVE.
- Tallem quadrats de pasta amb un tallapastes, les pintem amb l'ou reservat i les fregim amb el paper sulfurat. Separem el paper sulfurat i traiem la pasta de la paella. Reservem en una safata amb paper absorbent.
- Piquem en un morter 150 g de pistatxos torrats i pelats.
- Traiem de la nevera la mànega amb la crema.
- Posem una làmina de massa fregida, a sobre la crema i els festucs picats i per sobre sucre de llustre.