Crema de verdures amb xips

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    A la carxofa se li atribueixen propietats diürètiques pel seu contingut en cinarina, substància responsable del seu gust amarg.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 iuca 
  • 5 carxofes
  • 1 l de brou vegetal 
  • 1 porro 
  • 2 llimones
  • 100 g de crème fraîche 
  • Vinagre de poma 
  • Mantega 
  • Menta fresca
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal    

PREPARACIÓ

  1. Posem una cassola a escalfar amb un raig d'oli o una nou de mantega.
  2. Tallem la part blanca d'un porro a la brunesa i ho posem a la cassola. Ho tapem i deixem que suï a foc mitjà uns 10 minuts.
  3. Posem a escalfar un litre de brou de verdures. 
  4. Pelem una iuca petita, d'uns 400 g.
  5. Amb el pelador o la mandolina, tallem ben fina una tercera part de la iuca. Deixarem els futurs xips de iuca dins un bol amb una solució del 5% de sal i aigua. La resta, la tallem a daus.
  6. Afegim la iuca tallada a la cassola.
  7. Pelem 5 carxofes. En tallem quatre a quarts i la cinquena, per la meitat. Posem aquesta carxofa a coure.
  8. La resta, les tallem molt fines amb el ganivet o la mandolina. La carxofa que ens sobra també la deixem amb els altres talls de carxofa. Posem els xips de carxofa dins el bol amb salmorra.
  9. També hi posem un raig de llimona. 
  10. A la mateixa cassola amb la iuca, porro i carxofa hi tirem 100 g de crème fraîche i el brou de verdures, que hauria d'estar bullint. Hi posem una mica de sal i pebre negre i ho deixem 20 minuts amb la tapa posada. 
  11. Passat aquest temps, ho turbinem tot i ho passem pel passapuré o per un colador de malla fina.
  12. Posem una paella amb una quantitat generosa d'oli a escalfar per fregir els xips de carxofa i iuca.
  13. Abans de posar-los a fregir, els assecarem bé.
  14. Els fregim i quan estiguin fregits els posem en un plat amb paper absorbent, només una estona perquè perdin l'excés d'oli. 
  15. Servim la crema en un plat fondo amb unes gotes vinagre de poma. Rectifiquem de sal i de pebre al nostre gust.
  16. Ho servim amb els xips de iuca i carxofa i una mica de pell de llimona que ratllarem, unes gotes d'oli i unes fulles petites de menta. 
Anar al contingut