Crema de verdures amb xips
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
A la carxofa se li atribueixen propietats diürètiques pel seu contingut en cinarina, substància responsable del seu gust amarg.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 iuca
- 5 carxofes
- 1 l de brou vegetal
- 1 porro
- 2 llimones
- 100 g de crème fraîche
- Vinagre de poma
- Mantega
- Menta fresca
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem una cassola a escalfar amb un raig d'oli o una nou de mantega.
- Tallem la part blanca d'un porro a la brunesa i ho posem a la cassola. Ho tapem i deixem que suï a foc mitjà uns 10 minuts.
- Posem a escalfar un litre de brou de verdures.
- Pelem una iuca petita, d'uns 400 g.
- Amb el pelador o la mandolina, tallem ben fina una tercera part de la iuca. Deixarem els futurs xips de iuca dins un bol amb una solució del 5% de sal i aigua. La resta, la tallem a daus.
- Afegim la iuca tallada a la cassola.
- Pelem 5 carxofes. En tallem quatre a quarts i la cinquena, per la meitat. Posem aquesta carxofa a coure.
- La resta, les tallem molt fines amb el ganivet o la mandolina. La carxofa que ens sobra també la deixem amb els altres talls de carxofa. Posem els xips de carxofa dins el bol amb salmorra.
- També hi posem un raig de llimona.
- A la mateixa cassola amb la iuca, porro i carxofa hi tirem 100 g de crème fraîche i el brou de verdures, que hauria d'estar bullint. Hi posem una mica de sal i pebre negre i ho deixem 20 minuts amb la tapa posada.
- Passat aquest temps, ho turbinem tot i ho passem pel passapuré o per un colador de malla fina.
- Posem una paella amb una quantitat generosa d'oli a escalfar per fregir els xips de carxofa i iuca.
- Abans de posar-los a fregir, els assecarem bé.
- Els fregim i quan estiguin fregits els posem en un plat amb paper absorbent, només una estona perquè perdin l'excés d'oli.
- Servim la crema en un plat fondo amb unes gotes vinagre de poma. Rectifiquem de sal i de pebre al nostre gust.
- Ho servim amb els xips de iuca i carxofa i una mica de pell de llimona que ratllarem, unes gotes d'oli i unes fulles petites de menta.