Crema de xili
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de brou de carn concentrat
500 g de mongetes negres
250 g de carn picada de vedella
6 tomàquets pera
6 caienes
4 cebes
2 grans d all
1 pebrot vermell
1 anxova
1 fulla llorer
1 bitxo fresc
Comí en pols
Salsa Perrins
Tequila envellit
Sal
Pebre negre
Coriandre
Cibulet
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem en una olla exprés 500 g de mongetes negres prèviament remullades en aigua mineral (6 hores).
- Hi afegim una mica més d'aigua i una fulla de llorer. Tapem l'olla i ho bullim durant 25 minuts. Després les deixem 2 hores de repòs.
- Tallem 4 cebes a la brunesa.
- Escalfem oli en una cassola. Laminem 2 grans d'all i els fem ballar.
- Posem al foc un pot amb aigua mineral i omplim un bol amb aigua i gel (per escaldar tomàquets i tallar-ne la cocció).
- Enrossim la ceba en una cassola.
- Fem una incisió en forma de creu en 6 tomàquets pera i els escaldem, els passem pel bol d'aigua i gel par tallar-ne la cocció i els pelem.
- Eliminem les llavors i la polpa dels tomàquets i els tallem a la brunesa. Els afegim a la cassola. Ho remenem.
- Pelem 1 pebrot vermell, el tallem a la brunesa i l'afegim a la cassola.
- Aixafem 6 caienes al morter.
- Afegim 1 cullerada de comí en pols i la caiena aixafada i ho ofeguem amb tequila per passar-ho després a un got de túrmix.
- Afegim al got túrmix les mongetes cuites i un raig de l'aigua de cocció, 1 anxova, un raig d'oli OVE i salsa Perrins. Ho triturem amb el túrmix.
- Colem la crema en un pot amb una malla fina per evitar-ne la fibra de les mongetes.
- Afegim al pot 500 g de brou de carn concentrat. Coem la barreja durant 5 minuts.
- En un bol aboquem 250 g de carn picada de vedella. La salpebrem i hi afegim salsa Perrins i un bitxo petit tallat molt menut. Ho remenem.
- Aboquem la carn picada a la cassola del sofregit i l'enrossim.
- Piquem cibulet i coriandre. Ho reservem.
- Afegim un rajolí de tequila a la cassola on estem fent la carn.
- Afegim les herbes a la cassola de la carn. Ho barregem.
- Traiem les llavors d'un bitxo fresc i el tallem.
- Servim la crema, per sobre la carn i el bitxo fresc tallat per sobre.