Crema de xili

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    És ideal acompanyar aquesta crema amb una bona amanida verda com a entrant, així podem conferir un àpat equilibrat i nutritiu.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g de brou de carn concentrat

    500 g de mongetes negres

    250 g de carn picada de vedella

    6 tomàquets pera

    6 caienes

    4 cebes

    2 grans d all

    1 pebrot vermell

    1 anxova

    1 fulla llorer

    1 bitxo fresc

    Comí en pols

    Salsa Perrins

    Tequila envellit

    Sal

    Pebre negre

    Coriandre

    Cibulet

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla exprés 500 g de mongetes negres prèviament remullades en aigua mineral (6 hores).
  2. Hi afegim una mica més d'aigua i una fulla de llorer. Tapem l'olla i ho bullim durant 25 minuts. Després les deixem 2 hores de repòs.
  3. Tallem 4 cebes a la brunesa.
  4. Escalfem oli en una cassola. Laminem 2 grans d'all  i els fem ballar.
  5. Posem al foc un pot amb aigua mineral i omplim un bol amb aigua i gel (per escaldar tomàquets i tallar-ne la cocció).
  6. Enrossim la ceba en una cassola.
  7. Fem una incisió en forma de creu en 6 tomàquets pera i els escaldem, els passem pel bol d'aigua i gel par tallar-ne la cocció i els pelem.
  8. Eliminem les llavors i la polpa dels tomàquets i els tallem a la brunesa. Els afegim a la cassola. Ho remenem.
  9. Pelem 1 pebrot vermell, el tallem a la brunesa i l'afegim a la cassola.
  10. Aixafem 6 caienes al morter.
  11. Afegim 1 cullerada de comí en pols i la caiena aixafada i ho ofeguem amb tequila per passar-ho després a un got de túrmix.
  12. Afegim al got túrmix les mongetes cuites i un raig de l'aigua de cocció, 1 anxova, un raig d'oli OVE i salsa Perrins. Ho triturem amb el túrmix.
  13. Colem la crema en un pot amb una malla fina per evitar-ne la fibra de les mongetes.
  14. Afegim al pot 500 g de brou de carn concentrat. Coem la barreja durant 5 minuts.
  15. En un bol aboquem 250 g de carn picada de vedella. La salpebrem i hi afegim salsa Perrins i un bitxo petit tallat molt menut. Ho remenem.
  16. Aboquem la carn picada a la cassola del sofregit i l'enrossim.
  17. Piquem cibulet i coriandre. Ho reservem.
  18. Afegim un rajolí de tequila a la cassola on estem fent la carn.
  19. Afegim les herbes a la cassola de la carn.  Ho barregem.
  20. Traiem les llavors d'un bitxo fresc i el tallem.
  21. Servim  la crema, per sobre la carn i el bitxo fresc tallat per sobre.
Anar al contingut