Crema d'espàrrecs i marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
12 musclos
12 llagostins
2 manats d'espàrrecs verds
1 porro
3 escalunyes
1 patata d'uns 200 g
1 l de fumet blanc
1 cullerada petita de melsa de sípia
1 llesca de pa de motlle
1 fulla de llorer
1 gra d'all
300 ml de nata 35%
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Una cullerada de mantega
Un raig de vi blanc
Ametlles torrades
PREPARACIÓ
- Pelem 12 llagostins, els traiem el budell i en reservem les cues dins d'un tàper amb paper sulfurat. Conservem les cues a la nevera.
- Traiem de la nevera una melsa de sípia i 12 musclos nets.
- Daurem en una olla amb oli OVE les closques i els caps dels llagostins. N'afegim una cullerada petita de la melsa.
- Traiem de la nevera i escalfem un litre de fumet blanc.
- Afegim al pot dels caps de llagostins els musclos, una fulla de llorer, el fumet ja calent i un raig de vi blanc sec. Deixem 20 minuts de cocció i 30 més de repòs.
- Pelem i tallem a microbrunesa una patata (200 g), un porro i 3 escalunyes i les posem a suar en una cassola amb un raig d'oli OVE i una cullerada de mantega.
- Separem les puntes de 2 manats d'espàrrecs verds i tallem la resta dels espàrrecs a microbrunesa. Els afegim a la cassola i que suïn 15 minuts.
- Traiem la cassola del foc i la reservem. Traiem el pot del brou del foc i el deixem reposar 30 minuts (després el colarem)
- Reduïm a foc lent en un pot 300 ml de nata, perquè es concentri. D'això, se'n diu fer una doble nata.
- Posem el brou colat en un pot i en traiem les closques dels musclos i els afegim al pot amb les verdures suades. Ho bullim durant 10 minuts.
- Triturem el brou amb el túrmix. En traiem l'escuma de la superfície i el colem amb una malla fina en un altre pot.
- Hi afegim sal, pebre negre, un raig d'oli i la doble nata, i ho deixem coure 5 minuts.
- Tallem una llesca de pa de motllo a brunesa i el fregim en una paella amb un gra d'all aixafat amb què prèviament haurem fregat la paella. Un cop fregit, eixuguem el pa en una safata amb paper absorbent.
- En una picadora afegim el pa fregit, un grapat d'ametlles torrades amb pell i sense sal i julivert. Ho triturem.
- Traiem de la nevera els llagostins reservats, els tallem per la meitat i els aboquem a la crema, on es faran amb la calor residual.
- Agafem la paella, hi tirem un raig d'oli OVE i saltem les puntes d'espàrrecs reservades. Ho salpebrem
- Servim la crema en un bol. Hi afegim les puntes saltades, la picada i tirem pel damunt un raig d'oli OVE i pebre negre.