Crema d'espàrrecs

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs verds aporten poques calories i molta fibra, a més d'una gran varietat de vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 manats d'espàrrecs verds  

    200 g de mongeta del ganxet cuita

    5 escalunyes  

    70 g de cecina de vaca  

    50 g de mantega  

    Cacauets fregits i salats  

    1 manat de menta  

    Anís en gra  

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la juliana cinc escalunyes pelades.
  2. Posem una olla al foc amb 50 g de mantega. Quan la mantega s'hagi desfet hi tirem les escalunyes tallades i ho tapem. Deixem que les escalunyes suïn a foc baix uns quinze minuts.
  3. Mentrestant, descartem les cues de dos manats d'espàrrecs verds fins nets. Tallem la tija dels espàrrecs i reservem la meitat de les puntes per a l'emplatat final.
  4. Si les escalunyes ja han suat prou, afegim a l'olla els espàrrecs tallats a rodelles i ho integrem.  
  5. Afegim a l'olla 200 g de mongeta del ganxet ja cuita, sal, pebre i 400 ml d'aigua. Ho integrem tot i deixem que faci xup-xup quinze minuts a foc baix.
  6. Mentrestant, piquem en un morter anís en gra i ho reservem en un platet.
  7. Piquem al morter un grapat de cacauets fregits salats i ho reservem en un altre bol.  
  8. Tallem a la xifonada unes quantes fulles de menta i ho reservem amb els cacauets.
  9. Tallem a la juliana 70 g de cecina de vaca i ho reservem.
  10. Si ja han passat els 15' de cocció a l'olla, hi afegim l'anís reservat i ho integrem.  
  11. Triturem el contingut de l'olla amb una batedora.  
  12. Colem la crema amb un colador fi.  
  13. Emplatem la crema i, per sobre, hi posem la picada de cacauet i menta, la cecina reservada i les puntes d'espàrrecs reservats.
Anar al contingut