Crema d'espàrrecs
INGREDIENTS
2 manats d'espàrrecs verds
200 g de mongeta del ganxet cuita
5 escalunyes
70 g de cecina de vaca
50 g de mantega
Cacauets fregits i salats
1 manat de menta
Anís en gra
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Tallem a la juliana cinc escalunyes pelades.
- Posem una olla al foc amb 50 g de mantega. Quan la mantega s'hagi desfet hi tirem les escalunyes tallades i ho tapem. Deixem que les escalunyes suïn a foc baix uns quinze minuts.
- Mentrestant, descartem les cues de dos manats d'espàrrecs verds fins nets. Tallem la tija dels espàrrecs i reservem la meitat de les puntes per a l'emplatat final.
- Si les escalunyes ja han suat prou, afegim a l'olla els espàrrecs tallats a rodelles i ho integrem.
- Afegim a l'olla 200 g de mongeta del ganxet ja cuita, sal, pebre i 400 ml d'aigua. Ho integrem tot i deixem que faci xup-xup quinze minuts a foc baix.
- Mentrestant, piquem en un morter anís en gra i ho reservem en un platet.
- Piquem al morter un grapat de cacauets fregits salats i ho reservem en un altre bol.
- Tallem a la xifonada unes quantes fulles de menta i ho reservem amb els cacauets.
- Tallem a la juliana 70 g de cecina de vaca i ho reservem.
- Si ja han passat els 15' de cocció a l'olla, hi afegim l'anís reservat i ho integrem.
- Triturem el contingut de l'olla amb una batedora.
- Colem la crema amb un colador fi.
- Emplatem la crema i, per sobre, hi posem la picada de cacauet i menta, la cecina reservada i les puntes d'espàrrecs reservats.