Crema freda de pebrot escalivat
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 3 pebrots vermells escalivats
- 1 ceba tendra grossa
- 2 patates mitjanes
- 4 formatgets (poden ser desnatats)
- 1.500 cc de caldo vegetal o bé aigua amb una pastilla de caldo vegetal
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- sal i pebre mòlt
PREPARACIÓ
1. Una vegada cuits i freds els pebrots, s'han de polir i tallar a trossos.
2. En una cassola o olla es posa a sofregir la ceba pelada i tallada a trossos petits amb l'oli uns 10 minuts. Passat el temps de cocció, s'hi afegeixen les patates pelades i tallades a trossos, no gaire grossos, i es deixa coure uns 5 minuts més. En aquest punt, s'hi tiren els pebrot, el caldo, se salpebre tot i es deixa coure uns 15 minuts més.
3. En aquest punt, es retira del foc, s'hi afegeixen els formatgets, es tritura i es posa a la nevera una vegada ha baixat de temperatura. Aquesta crema s'ha de menjar ben freda.
Nota: Si es vol aquesta crema també es pot fer amb pebrots grocs o verds. Amb cada tipus de pebrot, canvia molt el gust.
2. En una cassola o olla es posa a sofregir la ceba pelada i tallada a trossos petits amb l'oli uns 10 minuts. Passat el temps de cocció, s'hi afegeixen les patates pelades i tallades a trossos, no gaire grossos, i es deixa coure uns 5 minuts més. En aquest punt, s'hi tiren els pebrot, el caldo, se salpebre tot i es deixa coure uns 15 minuts més.
3. En aquest punt, es retira del foc, s'hi afegeixen els formatgets, es tritura i es posa a la nevera una vegada ha baixat de temperatura. Aquesta crema s'ha de menjar ben freda.
Nota: Si es vol aquesta crema també es pot fer amb pebrots grocs o verds. Amb cada tipus de pebrot, canvia molt el gust.