Cremós de gorgonzola amb nous i pera

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pera és una fruita molt lleugera que conté pectina, un tipus de fibra soluble natural que pot millorar la salut intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 làmina de pasta brisa

    1 pera

    200 ml de nata

    1 ceba tendra

    100 g gorgonzola

    40 ml vinagre de poma

    30 ml aigua

    30 g nous

    1 canonet de canyella

    Curri en pols

    Sucre

    Macís

    Oli

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el cremós de formatge. Agafem un pot i el posem al foc i a sobre hi tallem a daus 100 g de gorgonzola.
  2. Al mateix pot hi afegim 200 ml de nata i un pessic de macís. Ho coem a foc suau fins que el formatge es fongui.
  3. Colem el contingut del pot en un bol. Ho tapem amb un plat i ho deixem refredant-se a la nevera durant una hora.
  4. Mentrestant, agafem una làmina de pasta brisa i la tallem en quatre parts rectangulars.
  5. Agafem una safata de forn amb una làmina de silicona perforada i a sobre hi posem les quatre peces de brisa a la safata. Ho enfornem durant 14 minuts a 180ºC.
  6. Un cop tinguem les peces cuites, passats els 14 minuts, fem una chutney de pera. Comencem tallant 120 g de ceba tendra ja neta i la posem dins d'un pot amb una mica d'oli. Ho coem a foc mitjà durant 10 minuts, fins que veiem que la ceba ha quedat transparent.
  7. Tallem una pera a daus i l'afegim al pot juntament amb 40 ml de vinagre de poma, 30 ml d'aigua, un canonet de canyella, una culleradeta de curri en pols i mitja culleradeta de sucre. Ho coem tot a foc mitjà durant 40 minuts.
  8. Un cop passats els 40 minuts, comencem a muntar el cremós  de gorgonzola, que un cop fred el muntem amb les varetes elèctriques. El posarem en una màniga pastissera.
  9. Agafem 30 g nous pelades i les mal tallem. Ho reservem en un bol petit.
  10. Finalment a cada un dels rectangles de pasta brisa hi posem una cullerada de chutney de pera, per sobre uns punts de cremós de gorgonzola i per acabar, una mica de nous mal tallades.
  11. Ho emplatem i tastem.
Anar al contingut