Cremós de gorgonzola amb nous i pera
INGREDIENTS
1 làmina de pasta brisa
1 pera
200 ml de nata
1 ceba tendra
100 g gorgonzola
40 ml vinagre de poma
30 ml aigua
30 g nous
1 canonet de canyella
Curri en pols
Sucre
Macís
Oli
PREPARACIÓ
- Comencem fent el cremós de formatge. Agafem un pot i el posem al foc i a sobre hi tallem a daus 100 g de gorgonzola.
- Al mateix pot hi afegim 200 ml de nata i un pessic de macís. Ho coem a foc suau fins que el formatge es fongui.
- Colem el contingut del pot en un bol. Ho tapem amb un plat i ho deixem refredant-se a la nevera durant una hora.
- Mentrestant, agafem una làmina de pasta brisa i la tallem en quatre parts rectangulars.
- Agafem una safata de forn amb una làmina de silicona perforada i a sobre hi posem les quatre peces de brisa a la safata. Ho enfornem durant 14 minuts a 180ºC.
- Un cop tinguem les peces cuites, passats els 14 minuts, fem una chutney de pera. Comencem tallant 120 g de ceba tendra ja neta i la posem dins d'un pot amb una mica d'oli. Ho coem a foc mitjà durant 10 minuts, fins que veiem que la ceba ha quedat transparent.
- Tallem una pera a daus i l'afegim al pot juntament amb 40 ml de vinagre de poma, 30 ml d'aigua, un canonet de canyella, una culleradeta de curri en pols i mitja culleradeta de sucre. Ho coem tot a foc mitjà durant 40 minuts.
- Un cop passats els 40 minuts, comencem a muntar el cremós de gorgonzola, que un cop fred el muntem amb les varetes elèctriques. El posarem en una màniga pastissera.
- Agafem 30 g nous pelades i les mal tallem. Ho reservem en un bol petit.
- Finalment a cada un dels rectangles de pasta brisa hi posem una cullerada de chutney de pera, per sobre uns punts de cremós de gorgonzola i per acabar, una mica de nous mal tallades.
- Ho emplatem i tastem.