Cremós de mongetes amb bacallà
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 1 PERSONA:
200 g mongetes del ganxet cuites
80 g bacallà esqueixat
1/2 ceba tendra
1 gra d'all
Pebre vermell fumat dolç
Vinagre de vi
Oli OVE
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a juliana mitja ceba tendra. La posarem en un bol amb un raig generós de vinagre de vi i la reservem uns minuts.
- Aboquem en un colador sobre un bol 200 g de mongetes del ganxet cuites. Un cop escorregudes, les posem en un got batedor amb un raig d'oli i un pessic de sal. Ho turbinem fins a obtenir un puré dens i sedós.
- Posem en un bol 800 g de bacallà esqueixat amb pebre, sal i oli. Ho barregem bé amb una forquilla.
- Traiem el germinat d'un all i l'afegim a un morter amb sal i una culleradeta de pebre vermell fumat dolç. L'aixafem fins que quedi ben dissolt. Després hi afegim oli d'oliva, ho integrem i ho reservem.
- Passem la ceba marinada per un raig d'aigua, la colem i l'escorrem bé.
- Emplatem el cremós de mongeta amb una mica de bacallà amanit per sobre, la ceba envinagrada i l'oli de pebre vermell.