Crep bretona
INGREDIENTS
Pels creps
500 ml aigua
200 g farina de fajol
50 g farina de blat
1 ou
1 cullerada mantega
1 pessic de sal
Pel farcit
100 g formatge gruyère
50 g botifarra de llengua
50 g botifarra de donja
40 g barreja de fruites seques
4 ous
Lletsó
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa de les creps. Afegim a un got batedor prou gran i ample 200 g farina de blat cairat o farina de fajol, 50 g de farina de blat, 1 ou, 1 cullerada de mantega textura pomada, 1 pessic de sal i mig litre d'aigua. Ho turbinem bé fins que obtinguem una massa ben fina.
- Tapem el got amb un plat i ho deixem reposar un mínim d'una hora a la nevera.
- Passat aquest temps, traiem la massa de la nevera i la barregem una mica amb les varetes manuals. Hem de comprovar la textura de la massa. Ha de tenir una textura de salsa; si estigués massa espessa, podem afegir-hi un rajolí d'aigua i barrejar-ho de nou.
- Desfem en una paella plana una nou de mantega. Un cop fosa i amb la paella força calenta, hi tirem un cullerot de massa de crep. L'escampem bé perquè es distribueixi de manera equitativa, però que quedi ben fina.
- Deixem que es cogui per una cara i la girem perquè es cogui per l'altra.
- Un cop feta, reservem la crep en un plat embolicat amb un drap de cotó. Si cal, podem fer les altres creps.
- Tallem amb ganivet un grapat generós de barreja de fruits secs i ho reservem en un bol.
- Agafem una de les creps fetes i la posem a la crepera calenta. Hi posem unes llesques de formatge gruyère o semblant tallat ben fi. Hi posem unes llesques de bull de llengua i botifarra de donja i un ou. Hi posem un pessic de sal. Deixem que la clara de l'ou es vagi fent i tanquem la crep en quadrat. Afegim a la crep unes fulles netes de lletsó o alguna altra fulla de marge.
- Ho acabem amb la picada de fruites seques.