Crep de trinxat de col amb botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pepa Turró
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca la Pepa, BOÍ (Alta Ribagorça)
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La col és una verdura de temporada, més saborosa com més fred fa; rica en vitamines i minerals i que aporta poques calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- Per a la pasta de creps
- 125 g de farina
- 1/2 l de llet
- 3 ous
- un pessic de sal
- un pessic de sucre
- mantega
- Per al trinxat
- 1/2 col verda
- una botifarra negra
- 50 g de pinyons
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
- Per a la vinagreta
- vinagre de Mòdena
- una cullerada de mel
PREPARACIÓ
- Comencem fent el farcit. Posem un cassó amb aigua al foc. Tallem la col, més o menys a trossets d'1 cm de gruix. Quan l'aigua arrenqui el bull, hi tirem la col, un polsim de sal, i la fem bullir durant 10 minuts. L'escorrem i la reservem.
- En una paella, hi tirem un raig d'oli. Mentre s'escalfa, tallem la botifarra negra a rodanxes d'un cm. Torrem lleugerament els pinyons a la paella. Hi afegim després la botifarra negra i la saltem. Finalment, hi sofregim la col. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho reservem.
- Fem la guarnició en un bol, hi posem el vinagre de Mòdena, la mel i l'oli. Ho barregem molt bé amb unes varetes manuals fins que queda tot ben integrat i ho reservem.
- I per fer les creps, posem els ous, la sal i el sucre en un bol i ho triturem amb el pímer. Després hi afegim la llet i ho remenem. I per acabar, hi posem la farina tamisada i ho barregem bé.
- Posem la paella al foc i, quan estigui ben calenta, amb paper de cuina, untem la paella amb mantega. Hi afegim un cullerot de la pasta de les creps. La repartim bé per la paella. Quan veiem que ja s'ha cuit, la girem amb una pala. La traiem quan sigui dauradeta.
- Per acabar, la posem en un plat i amb una cullera la farcim amb el que hem preparat i la tanquem pel mig. Hi afegim un rajolí de la reducció de vinagre de Mòdena.