Creps de carn d'olla
INGREDIENTS
Per a la crep:
-
30 g de mantega
2 ous
- 100 g de farina
- 320 ml de llet
- Sal
- Per al farcit:
- 75 g de botifarra negra cuita
- 75 g de botifarra del perol cuita
- 200 g de peu de porc desossats i cuits
- 50 g de cansalada viada fresca cuita
- 1 l de brou d'escudella de la carn d'olla
- 1 grapat de pinyons
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa de crep. Desfem 30 g de mantega.
- En un bol, hi posem un ou sencer i un rovell d'un altre ou. La clara la guardarem per a una altra recepta. Hi posem 100 g de farina, un polsim de sal i 300 ml de llet.
- Ho batem amb la batedora perquè s'integri.
- Quan la mantega estigui desfeta, la integrem a la llet i a la farina i ho turbinem una mica. En comprovem la textura. Si té una textura semblant a la crema anglesa, ho deixem així. Si està massa espessa, hi posarem 20 ml més de llet.
- Guardem aquesta massa a la nevera perquè reposi una hora.
- Recuperem les sobres de carn d'olla. Tant el caldo com la carn. Tallem 75 g de botifarra negra, 75 g de botifarra del perol, 200 g de peu de porc desossats, 50 g de cansalada viada i ho saltem juntament amb un raig d'oli en una paella tapada.
- Mentrestant, posem en un pot alt un l de brou d'escudella de la carn d'olla i deixem que es vagi reduint a foc fort uns 20 minuts. Volem que, d'un litre de brou de carn d'olla, n'acabem amb una quarta part, més fosca i més densa.
- Mentrestant, podem posar un grapat de pinyons a remullar en aigua uns 20 minuts.
- Posem una paella al foc i hi torrem els pinyons eixuts.
- Escalfem una mica de mantega en una altra paella.
- Tornem a barrejar la massa de crep i posem un cullerot de massa de crep a la paella amb mantega.
- La coem d'una cara i la girem.
- Farcim la crep amb la carn d'olla i la tanquem.
- L'emplatem amb una cullerada de reducció d'escudella.
- Hi escampem per damunt uns quants pinyons torrats i unes fulles de farigola.