Crestes de xai
INGREDIENTS
Massa crestes
250 g farina
150 ml aigua mineral
25 g llevat fresc
1 culleradeta de sal
Per al farcit
400 g espatlla de xai cuita desossada
3 escalunyes
2 tomàquets pebrot
1 gra d'all
1 bitxo fresc picant
1 raig crema balsàmica Mòdena
Fulles d'alfàbrega
Fulles de julivert
Pebre negre
Sal
Mantega clarificada
PREPARACIÓ
- Escalfem, fins que estigui tèbia, 150 ml d'aigua
- Dissolem dins de l'aigua 25 g de llevat fresc
- En un bol gran, posem 250 g de farina i un pessic de sal. Tirem l'aigua amb llevat al mig de la muntanyeta de farina i pastem fins que no quedi farina solta
- Tapem el pastó amb un drap humit. Deixem que aquesta massa reposi un mínim de 30 minuts
- Mentrestant, afegim en una cassola 400 g d'espatlla de xai cuita desossada i esfilagarsada. Hi posem un raig d'aigua i regenerem la carn.
- Posem la carn en un bol gran
- Tallem a concassé 2 tomàquets pebrot i els barregem amb la carn
- Tallem a brunesa 3 escalunyes i les afegim al bol
- Ratllem un gra d'all pelat i el posem al bol. Hi afegim un raig de crema de vinagre balsàmic i unes voltes pebre negre
- Piquem ben fines unes fulles d'alfàbrega, unes fulles de julivert i les afegim al bol. Tallem a rodelles un bitxo picant fresc i el posem al bol. Ho barregem tot. Hi afegim una mica de sal
- Recuperem el pastó i el dividim en 8 parts. De cada part en fem una bola i aixafem les boles per fer-ne cercles d'uns 16 cm de diàmetre
- Dins de cada cercle hi posem una cullerada generosa de farcit de xai
- Tanquem el cercle plegant-lo i formem les crestes
- Posem les crestes en una safata de forn amb un paper sulfurat a la base
- Amb un pinzell pintem les crestes amb mantega clarificada. Si no en tenim, l'oli també serveix
- Portem la safata amb les crestes al forn i les coem durant 10' a 230 ºC