Croquetes d'aletes amb salsa picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les aletes de pollastre són riques en greixos i energia, que es concentren a la pell i que en aquesta recepta ens mengem.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g blat de moro fregit   

    150 g pa ratllat   

    100 g farina de blat   

    80 ml salsa de soja   

    60 g tomàquet sec en oli d'oliva   

    60 g mantega   

    1 l brou de gallina   

    600 ml de llet   

    150 ml aigua mineral   

    3 ous batuts   

    3 grans d'all   

    5 branquetes cibulet   

    Gingebre   

    Vi ranci   

    Nou moscada   

    Caiena molta   

    Farina   

    Pebre negre   

    Oli OVE   

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Socarrimem 8 aletes de pollastre.  
  2. Preparem la pasta de les croquetes. En un recipient piquem 5 branques de cibulet i ratllem 3 grans d'all i un dit de gingebre pelat.   
  3. Hi afegim 80 ml de salsa de soja I 150 ml d'aigua mineral. Hi barregem les 8 aletes de pollastre per marinar-les. Les hi deixarem 1 hora.  
  4. Fregim les aletes marinades amb oli d'oliva, que ens quedin ben daurades per totes bandes.  
  5. A la mateixa paella hi afegim un raig de vi ranci i després 1 l de brou de gallina calent. Ha de coure destapat a foc baix uns 20 minuts.  
  6. Traiem les aletes i Ies desossem. Les tallem a macedònia, ben petites.  
  7. Preparem la beixamel. En una cassola hi desfem 50 g de farina de blat, que courem a foc baix uns 10 minuts.  
  8. Posem una olla al foc amb 600 ml de llet. Hi afegirem el brou de gallina reduït (300 ml). Ho barregem. Després tirem la barrega al roux de mantega i farina. A continuació, hi afegim les aletes tallades I ho unifiquem tot. Remenem fins que la pasta se separa de les parets de la cassola.   
  9. Deixem reposar la pasta en una safata 4 hores a la nevera.  
  10. Arrebossem i fregim les croquetes. Necessitem una safata amb paper absorvent, 1 plat fondo amb farina, 1 plat fondo amb 3 ous batuts i un plat fondo amb 150 g de blat de moro fregit i triturat i 150 g de pa ratllat.  
  11. Amb dues culleres o una mànega pastissera formem les croquetes passant-les primer per la farina, després per l'ou batut i, finalment, per la barreja de pa ratllat i blat de moro fregit. Les anem fregint i deixant sobre el paper absorvent.  
  12. Preparem la salsa picant. Posem en una paella amb oli d'oliva 60 g de tomàquets secs en oli, 1 culleradeta de caiena molta i part de l'oli dels tomàquets.   
  13. Un cop temperats, posem els tomàquets en un got batedor amb un raig d'aigua. Colem també dins el got un raig d'oli del confitat. Turbinem.  
  14. Per acabar, afegim cibulet sobre les croquetes i al costat, la salsa per anar-les sucant.
Anar al contingut