Croquetes d'aletes amb salsa picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les aletes de pollastre són riques en greixos i energia, que es concentren a la pell i que en aquesta recepta ens mengem.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
150 g blat de moro fregit
150 g pa ratllat
100 g farina de blat
80 ml salsa de soja
60 g tomàquet sec en oli d'oliva
60 g mantega
1 l brou de gallina
600 ml de llet
150 ml aigua mineral
3 ous batuts
3 grans d'all
5 branquetes cibulet
Gingebre
Vi ranci
Nou moscada
Caiena molta
Farina
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Socarrimem 8 aletes de pollastre.
- Preparem la pasta de les croquetes. En un recipient piquem 5 branques de cibulet i ratllem 3 grans d'all i un dit de gingebre pelat.
- Hi afegim 80 ml de salsa de soja I 150 ml d'aigua mineral. Hi barregem les 8 aletes de pollastre per marinar-les. Les hi deixarem 1 hora.
- Fregim les aletes marinades amb oli d'oliva, que ens quedin ben daurades per totes bandes.
- A la mateixa paella hi afegim un raig de vi ranci i després 1 l de brou de gallina calent. Ha de coure destapat a foc baix uns 20 minuts.
- Traiem les aletes i Ies desossem. Les tallem a macedònia, ben petites.
- Preparem la beixamel. En una cassola hi desfem 50 g de farina de blat, que courem a foc baix uns 10 minuts.
- Posem una olla al foc amb 600 ml de llet. Hi afegirem el brou de gallina reduït (300 ml). Ho barregem. Després tirem la barrega al roux de mantega i farina. A continuació, hi afegim les aletes tallades I ho unifiquem tot. Remenem fins que la pasta se separa de les parets de la cassola.
- Deixem reposar la pasta en una safata 4 hores a la nevera.
- Arrebossem i fregim les croquetes. Necessitem una safata amb paper absorvent, 1 plat fondo amb farina, 1 plat fondo amb 3 ous batuts i un plat fondo amb 150 g de blat de moro fregit i triturat i 150 g de pa ratllat.
- Amb dues culleres o una mànega pastissera formem les croquetes passant-les primer per la farina, després per l'ou batut i, finalment, per la barreja de pa ratllat i blat de moro fregit. Les anem fregint i deixant sobre el paper absorvent.
- Preparem la salsa picant. Posem en una paella amb oli d'oliva 60 g de tomàquets secs en oli, 1 culleradeta de caiena molta i part de l'oli dels tomàquets.
- Un cop temperats, posem els tomàquets en un got batedor amb un raig d'aigua. Colem també dins el got un raig d'oli del confitat. Turbinem.
- Per acabar, afegim cibulet sobre les croquetes i al costat, la salsa per anar-les sucant.