Croquetes d'arròs a la marinera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment molt saciant, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir, que ens dona energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g arròs a la marinera
250 g mantega
40 g formatge grana padano
16 gambes
4 ous
1 mozzarella fresca
Farina de blat
Pa ratllat
Julivert fresc
Pebre blanc
Safrà
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Torrem 16 caps de gamba, en una cassola amb un raig d'oli. Els anem esclafant perquè alliberin tota la substància. Hi afegim safrà, pebre blanc i 250 g de mantega, i ho infusionem 20 minuts a foc molt baix. Ho colem aixafant-ho bé i ho posem en un estri tipus glaçonera petita: seran els cors de les nostres croquetes. Ho posem al congelador uns 30 minuts, perquè prengui. Si ho voleu per a altres receptes, mantingueu-ho al congelador i així se us conservarà més bé.
- Tallem la mozzarella a una mida menuda i l'aixafem damunt d'un colador perquè deixi anar tot el xerigot.
- Batem 2 rovells d'ou i els barregem amb 40 g de formatge grana padano, així com amb unes fulles de julivert tallades ben menudes.
- Posem una mica de la nostra mantega de gambes en una paella, i hi escalfem 400 g d'arròs a la marinera que ens hagi sobrat d'un altre dia. Un cop calent, hi afegim la barreja d'ou, i també la mozzarella. Ho integrem bé fins que la mozzarella es desfà. Ho estirem damunt d'una safata i ho deixem refredar 1 hora, tapat, a la nevera.
- Ens mullem les mans perquè ens sigui més fàcil de formar les croquetes. Formem les croquetes, hi fem un foradet al mig, on posem el cor de mantega congelat, i els acabem de donar forma. Un cop formades, les deixem mitja hora a la nevera.
- Les enfarinem, les passem per 2 ous batuts i finalment per pa ratllat. Les fregim en oli ben calent, i les reservem en paper absorbent. Quan vegeu que el paper ja ha absorbit l'oli, retireu-lo perquè no acabi humitejant les croquetes.