Croquetes de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Les croquetes són una preparació energètica, rica en hidrats de carboni i proteïnes, per això és ideal combinar-les amb una amanida, que aporti altres nutrients necessaris per completar l'àpat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 morro de bacallà d'uns 500 g
700 ml de llet
300 ml de nata 35%
100 g de mantega
100 g de midó de blat de moro
100 g de pell de bacallà
4 ous
2 llaunes de fetge de bacallà
Llorer
Pebre blanc
Un gra d'all
Bastonets (sense gluten)
Cibulet
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 100 g de mantega i la desfem a foc lent separant-ne la proteïna del greix. Ho decantem i ho reservem. (Estem fent un ghee).
- Traiem de la nevera un tàper amb 500 g de bacallà dessalat i en separem les pells. En reservem els talls a la nevera.
- Posem les pells del bacallà a dins del pot del ghee i deixem que s'hi aromatitzin durant 30 minuts.
- Posem en un pot 300 ml de nata i 700 ml de llet. Hi afegim 1 gra d'all, 1 fulla de llorer i ho portem a ebullició. Ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
- Separem clares i rovells de 2 ous.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 100 g de midó de blat de moro, sal i pebre blanc.
- Posem 2 llaunes de fetge de bacallà fumat a dins del pot del ghee i ho triturem (prèviament n'haurem colat el contingut per evitar-ne l'oli).
- Barregem a poc a poc el ghee aromatitzat tebi a dins del bol de rovells blanquejats.
- Colem la nata-llet infusionada i hi afegim els rovells blanquejats. Ho portem a ebullició tot remenant-ho.
- Tallem els lloms de bacallà a trossets molt petits.
- Afegim el bacallà tallat a la beixamel. Hi afegim una mica de cibulet. Ho integrem i n'omplim dues mànegues pastisseres. Deixem que es refredi i ho fiquem a la nevera.
- Passem per la picadora un grapat de bastonets sense gluten, per fer-ne pa ratllat, i el posem en una safata.
- Traiem de la nevera les mànegues amb la massa i en fem una línia que hauria de tenir el gruix de les croquetes. Per això tallarem ampla la boca de les mànegues.
- Tallem les línies a mida croqueta.
- Passem les croquetes pel circuit de safates (farina, ou, pa ratllat) i les fregim.
- Les servim.