Croquetes de calçots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El calçot és una ceba de temporada, és tendre i té un gust suau característic; és ric en fibra, vitamines i minerals, i té poc contingut energètic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
12 calçots cuits
500 g de nata 35%
500 g de llet
110 g de mantega
110 g de farina
100 g de cansalada viada
100 g de salsa de calçots
4 ous
farina de blat
pebre blanc
pebre vermell fumat dolç en pols
farina de galeta
sal
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem els calçots.
- Fem un roux.
- Bullim la nata i la llet amb un polsim de sal.
- Saltem en una paella a foc lent els calçots i la cansalada amb un raig d'oli, pebre blanc i pebre vermell fumat dolç.
- Fem la beixamel dins el pot de la llet i de la nata abocant el roux, i sense deixar de remenar, hi barregem dos rovells d'ou crus.
- Barregem dins la beixamel els calçots i la cansalada i ho deixem refredar. Després ho passem a una mànega pastissera.
- Batem dos ous.
- Donem forma a les croquetes amb la mànega pastissera, fent un xurro.
- Passem les croquetes per la farina, l'ou i finalment per la farina de galeta. Les fregim.
- Ho servim amb una mica de salsa de calçots per sucar.