Croquetes de cua de vaca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les croquetes són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat. Mengeu-ne amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g cua de vaca cuinada
180 g farina
120 g mantega
1 l de llet
4 ous
3 escalunyes
Pa ratllat
Ametlla crua molta
Nou moscada
Sal
Pebre sansho 300
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Esfilagarsem la cua de vaca que ens ha sobrat d'una recepta prèvia.
- Piquem ben fina la cua de vaca i la reservem.
- Piquem a la microbrunesa tres escalunyes.
- Posem en un pot 120 g de mantega. Quan estigui fosa, hi afegim les escalunyes i les coem fins que quedin transparents.
- En un altre pot escalfem 1 litre de llet i hi afegim nou moscada ratllada i una mica de pebre sansho.
- Hi afegim al pot de les escalunyes 180 g de farina. Ho remenem fins a integrar-la i deixem coure la barreja durant 10 minuts.
- Afegim la llet calenta del pot on teníem la nou moscada i el pebre sansho al pot on tenim les escalunyes i la farina barrejades. Ho remenem fins a aconseguir la textura desitjada.
- Hi afegim la carn picada i ho barregem fins que la massa se separi de les parets del pot.
- Passem aquesta massa a una màniga pastissera.
- Posem la màniga a la nevera, on la mantindrem 3 hores.
- Escalfem en una paella oli OVE.
- Preparem un plat amb farina, un altre amb ous batuts i un tercer on posarem una barreja de pa ratllat i ametlla crua molta. En un quart plat, hi posarem paper absorbent.
- Traiem, de la nevera, la màniga pastissera amb la massa i sobre una superfície fem un xurro.
- Tallem la massa a mida mossegada.
- Fregim les croquetes (farina, ou i pa ratllat amb ametlles). I llest!!