Croquetes de gelat

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El blat de moro és un cereal i com a tal conté hidrats de carboni complexos que aporten energia de llarga duració.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 750 g de gelat de vainilla 

    200 g de coc de mantega 

    200 g de flocs de blat de moro 

    100 g de farina de blat  

    150 ml d'aigua  

    Oli d'oliva suau 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a rodelles de 0,5 cm 200 g de coc de mantega. Les aplanem de dos en dos amb un corró i les reservem.  
  2. Tallem en quatre trossos 750 g de gelat de vainilla.  
  3. En el palmell de la mà, hi treballem el coc per fer-ne una bola. Ens hi posem primer dues làmines, a sobre el tall de gelat i ho tapem amb dues làmines més. Ho arrodonim i premem fins a aconseguir una bola. Duem al congelador les quatre boles que ens hauran sortit. 
  4. Preparem una pastina amb 100 g de farina de blat i 150 ml d'aigua que barregem fins a tenir textura de tempura.  
  5. En una picadora hi turbinem 200 g de flocs de blat de moro, que ens quedin com escates. 
  6. Agafem del congelador una croqueta, l'enfarinem amb la farina, la banyem amb la pastina i l'arrebossem amb les escates de blat de moro. Ho farem amb les quatre boles que anirem portant al congelador perquè no se'ns desfacin. 
  7. Quan arribi el moment de fregir-les, tindrem ja preparada una olla amb oli suau molt calent. Traurem les quatre croquetes i les fregirem. Les deixem a sobre de paper absorbent. 
  8. Ja les podem emplatar. 
Anar al contingut