Croquetes de gelat
INGREDIENTS
750 g de gelat de vainilla
200 g de coc de mantega
200 g de flocs de blat de moro
100 g de farina de blat
150 ml d'aigua
Oli d'oliva suau
PREPARACIÓ
- Tallem a rodelles de 0,5 cm 200 g de coc de mantega. Les aplanem de dos en dos amb un corró i les reservem.
- Tallem en quatre trossos 750 g de gelat de vainilla.
- En el palmell de la mà, hi treballem el coc per fer-ne una bola. Ens hi posem primer dues làmines, a sobre el tall de gelat i ho tapem amb dues làmines més. Ho arrodonim i premem fins a aconseguir una bola. Duem al congelador les quatre boles que ens hauran sortit.
- Preparem una pastina amb 100 g de farina de blat i 150 ml d'aigua que barregem fins a tenir textura de tempura.
- En una picadora hi turbinem 200 g de flocs de blat de moro, que ens quedin com escates.
- Agafem del congelador una croqueta, l'enfarinem amb la farina, la banyem amb la pastina i l'arrebossem amb les escates de blat de moro. Ho farem amb les quatre boles que anirem portant al congelador perquè no se'ns desfacin.
- Quan arribi el moment de fregir-les, tindrem ja preparada una olla amb oli suau molt calent. Traurem les quatre croquetes i les fregirem. Les deixem a sobre de paper absorbent.
- Ja les podem emplatar.