Croquetes de llenties vermelles
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a 2 persones
100 g llenties vermelles
20 g tahina
1/2 ceba figueres
Una cullerada de pebre vermell dolç fumat
1 llima
Pa ratllat
Sal
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc i hi afegim 100 g llenties vermelles i aigua fins a cobrir-les.
- Encenem el foc i deixem que les llenties es coguin 10 minuts, comptats a partir que l'aigua comenci a bullir.
- Un cop cuites, les traiem de l'olla i les escorrem amb un colador.
- Tallem a la microbrunesa ceba de Figueres i la posem en un bol.
- Al mateix bol hi posarem una cullerada de pebre vermell fumat, 20 g de tahina, la pela ratllada de 1/2 llima i una mica de sal. Ho barregem tot i hi afegim les llenties.
- Posem la barreja en un recipient perquè es refredi i així puguem manipular la massa sense cremar-nos.
- Un cop puguem manipular la massa, en fem boletes i les posem en un plat amb pa ratllat i les arrebossem i els hi acabem de donar forma.
- Posem les croquetes a la fregidora d'aire i les coem 15 min a 180 ºC
- Les servim.