Croquetes de patata i carn de rostit
- Programa: La fonda
- Cuina: Pep Nogué
INGREDIENTS
1 quilo de patates
400 g de carn de rostit (pollastre, porc, conill)
1 ceba
1 tomàquet
farina
ou
pa ratllat
sal
PREPARACIÓ
- Poseu a bullir les patates amb pell en una olla amb aigua i sal.
- Feu un sofregit amb la ceba trinxada. Quan sigui ben cuita, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure bé.
- Mentrestant, trossegeu la carn del rostit.
- Afegiu-la al sofregit i remeneu-ho. Tasteu-ho de sal i trinxeu-ho a la màquina fins que quedi una pasta.
- Quan les patates estiguin cuites --ho podeu comprovar amb una agulla o un ganivet de fulla estreta-- traieu-les del foc i peleu-les de seguida.
- Passeu-les per un passapuré. Barregeu la mateixa quantitat de carn de rostit i de puré de patata i saleu-ho.
- Deixeu refredar la pasta en una plàtera tapada amb un film amb uns quants forats perquè respiri.
- Una vegada freda, feu-ne petites porcions i passeu-les per farina, ou i pa ratllat.
- Fregiu-les amb oli d'oliva ben roent.
- Traieu-les amb una escumadora i poseu-les en un plat amb un paper absorbent perquè alliberin l'excés d'oli.
- Serviu-les de seguida abans que es refredin.