Croquetes de pollastre sense lactosa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La lactosa és el "sucre" de la llet que necessita un enzim digestiu específic, tot i que la majoria de persones la digereixen bé n'hi ha que hi són intolerants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
375 g de llet sense lactosa
125 g de nata sense lactosa
35 g de llard
15 g d'oli OVE
1 ceba cuita de rostit 150 g
250 g de pollastre rostit
2 ous
pebre blanc
50 g de farina
50 g de farina de galeta
sal
nou moscada
vinagre
PREPARACIÓ
- Agafem 250 g de pollastre rostit i l'esmicolem amb els dits. També ho podem fer amb un altre tipus de carn rostida.
- Fem el roux: posem en un recipient 35 g de llard i 15 g d'oli OVE i hi afegim 50 g de farina. Ho coem tot plegat 7 minuts, remenant-ho sovint.
- Posem a coure un ou en un recipient amb aigua freda, un polsim de sal i un raig de vinagre durant 7 minuts. El vinagre i la sal, els hi posem perquè l'ou qualli millor. El temps depèn de la mida de l'ou.
- Posem a escalfar en un recipient gran 375 g de llet sense lactosa, 125 g de nata sense lactosa i un polsim de sal i pebre blanc.
- Tallem a la brunesa 1 ceba rostida de 75 g. És la ceba que ha estat al forn amb el pollastre. L'afegim al recipient de la llet amb una mica de nou moscada ratllada.
- Traiem l'ou dur del recipient i el refredem en un bol amb aigua i gel per parar-ne la cocció.
- Afegim el roux al recipient de la llet amb ceba i ho remenem.
- Pelem i ratllem l'ou dur i l'afegim a la massa. Ho remenem.
- Afegim el pollastre esmicolat a la massa. Ho remenem, ho passem tot plegat en una mànega i ho deixem temperar.
- Batem 1 ou en un plat d'arrebossar.
- Posem a la nevera la mànega amb la massa.
- Posem en un plat 50 g de pa ratllat.
- Posem 50 g de farina en un plat d'arrebossar i preparem una safata amb paper absorbent.
- Posem al foc una paella amb molt d'oli OVE.
- Traiem la mànega de la nevera i en fem tires sobre la fusta. Les tallem a mida de croqueta.
- Enfarinem les croquetes, les passem per l'ou batut, pel pa ratllat i les fregim.
- Posem les croquetes fregides a la safata amb paper absorbent. No les hi deixarem gaire estona, perquè se'ns estovarien.
- Ho emplatem.