Croquetes de risotto
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és molt rica en energia, en greixos i en colesterol. Se n'ha de menjar una porció petita i una amanida verda d'acompanyamentAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per fer la pasta
400 g d'un risotto sobrant
100 g de maó
100 g de mozzarella
60 g de mantega de bolets (que fem)
2 rovells d'ou
Julivert
Safrà
Per fer la mantega de bolets
250 g de mantega pomada
40 g de bolets en pols
Pebre blanc
Mitja nou moscada
Per arrebossar
3 ous
200 g de farina
300 g de pa sec
100 g d'ametlles torrades
PREPARACIÓ
- Remenem en un bol 250 g de mantega, preferiblement pomada, i 40 g de bolets en pols, un polsim de pebre blanc i mitja nou moscada.
- Un cop homogeneïtzada aquesta barreja, fem un rul·lo, la filmem i la porten a refredar a la nevera un mínim de 30 minuts.
- Escalfem en una paella 400 g de risotto d'albergínia que ens havia sobrat d'un altre àpat.
- En un rovell separem les clares i els rovells de dos ous.
- Batem els rovells i els afegim a la cassola de l'arròs amb una mica de julivert tallat finament i una mica de safrà que haurem picat al morter.
- Ratllem 100 g de formatge maó semicurat i l'afegim a la cassola.
- Tallem 100 g de mozarella i l'afegim a la cassola.
- Remenem el contingut de la cassola fins que tot s'integri.
- Estirem l'arròs dins un tàper, l'obrim amb una cullera de fusta per que es refredi més fàcilment. Ho deixem a la nevera durant 1 hora i sense tapar.
- Amb la massa de mantega de bolets fem uns quants daus petitons.
- Ens mullem les mans i donem forma plana a les croquetes amb la massa d'arròs.
- Al centre de cada croqueta hi posem un dauet de mantega de bolets. Tanquem la croqueta al voltant del dau, embolcallant-lo.
- En una paella posem oli OVE a escalfar.
- Piquem 300 g de pa sec i 100 g d'ametlles torrades.
- Batem 3 ous en un plat
- Posem 200 g de farina en un altre plat.
- Arrebossem les croquetes passant-les per farina, ou i la barreja de pa i ametlles torrades.
- Fregim les croquetes.
- Un cop fregides, les posem en un plat amb paper absorbent.
- Ho servim.