Croquetes de sarsuela

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és l'aliment més adequat per aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen, com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 ml llet sencera 

    250 ml fumet vermell 

    150 g sarsuela 

    60 g farina 

    40 g mantega amb sal 

    2 ous 

    Oli OVE 

    Farina 

    Pa ratllat 

    Julivert sec 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Traiem cloves i espines a 150 g de sarsuela que ha sobrat del dia anterior. La piquem a daus petits i reservem. 
  2. Fem roux amb 40 g de mantega amb sal que posem al foc. Quan està desfeta hi afegim 60 g de farina. Ho coem 10 minuts a foc baix, remenant. 
  3. Retirem del foc i hi afegim 250 ml de llet sencera i 250 ml de fumet vermell. Ho barregem bé perquè no faci grumolls. Tornem al foc i ho coem a foc mitjà uns 7-8 minuts sense deixar de remenar. 
  4. Afegim al pot on hi ha la beixamel la sarsuela a dauets, pebre i sal i ho integrem. Posem dins un recipient de vidre amb tapa la pasta i la tapem amb sulfurat. Un cop temperada, la durem a la nevera tota la nit. 
  5. Preparem un plat fondo amb farina i un altre amb pa ratllat. 
  6. Aboquem al plat amb pa ratllat 2 cullerades de julivert sec i ho barregem.  
  7. Trenquem i batem 2 ous en un plat fondo. 
  8. Agafem la porció que vulguem per fer una croqueta, fem la bola i l'arrebossem per aquest ordre: farina, ous escorrent sobre un colador, pa ratllat amb julivert. Anirem reservant a la safata les croquetes arrebossades. 
  9. Posem una cassola al foc amb oli d'oliva. Quan l'oli és calent, fregim les croquetes i les reservem en paper absorbent. 
  10. Ja podem emplatar. 
Anar al contingut