Croquetes de sarsuela
INGREDIENTS
250 ml llet sencera
250 ml fumet vermell
150 g sarsuela
60 g farina
40 g mantega amb sal
2 ous
Oli OVE
Farina
Pa ratllat
Julivert sec
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem cloves i espines a 150 g de sarsuela que ha sobrat del dia anterior. La piquem a daus petits i reservem.
- Fem roux amb 40 g de mantega amb sal que posem al foc. Quan està desfeta hi afegim 60 g de farina. Ho coem 10 minuts a foc baix, remenant.
- Retirem del foc i hi afegim 250 ml de llet sencera i 250 ml de fumet vermell. Ho barregem bé perquè no faci grumolls. Tornem al foc i ho coem a foc mitjà uns 7-8 minuts sense deixar de remenar.
- Afegim al pot on hi ha la beixamel la sarsuela a dauets, pebre i sal i ho integrem. Posem dins un recipient de vidre amb tapa la pasta i la tapem amb sulfurat. Un cop temperada, la durem a la nevera tota la nit.
- Preparem un plat fondo amb farina i un altre amb pa ratllat.
- Aboquem al plat amb pa ratllat 2 cullerades de julivert sec i ho barregem.
- Trenquem i batem 2 ous en un plat fondo.
- Agafem la porció que vulguem per fer una croqueta, fem la bola i l'arrebossem per aquest ordre: farina, ous escorrent sobre un colador, pa ratllat amb julivert. Anirem reservant a la safata les croquetes arrebossades.
- Posem una cassola al foc amb oli d'oliva. Quan l'oli és calent, fregim les croquetes i les reservem en paper absorbent.
- Ja podem emplatar.