Crostata de xocolata amb gerds

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Pasta brisa  

    250 g farina 

    140 g mantega  

    125 g sucre 

    40 g cacau en pols 

    2 ous 

    Sal  

    300 g cigrons   

     

    Per al farcit 

    500 ml llet 

    300 g xocolata amb gerds  

    80 g sucre 

    40 g Maizena 

    4 ous  

    Sucre llustre 

PREPARACIÓ

  1. Tamisem dins un bol gran 250 g de farina i 40 g de cacau. Afegim al mateix bol 125 g sucre, un pessic de sal, 1 ou que trenquem i el rovell d'un altre ou. La clara d'aquest altre ou la guardarem a la carmanyola per a una altra recepta.
  2. Barregem la massa amb una llengua pastissera.  
  3. Quan està tot integrat, anem afegint al bol 140 g mantega pomada a daus. Ho integrem i ho pastem a mà fins que ens quedi una massa homogènia. Mirem de no pastar-ho massa, perquè no volem que s'activi el gluten.  
  4. Posem un full de paper sulfurat sobre la superfície de treball i hi estenem la pasta brisa. Tapem la pasta brisa amb un altre full sulfurat i l'estirem amb el corró fins que obtinguem un rectangle aproximat de 35 x 40 cm.  
  5. Deixem reposar aquesta massa a la nevera 30 minuts.  
  6. Passat el temps de repòs, tallem la pasta a la mida del nostre motlle. Nosaltres ho fem amb un de 24 cm diàmetre.
  7. Untem el motlle amb mantega. Desenganxem la massa dels papers sulfurats.
  8. Retallem la massa –primer, en forma de cercle per a la base i després, els costats, amb els rectangles necessaris per fer les vores. En el nostre cas és de 35 x 30 cm. La resta de la massa la guardarem per a decoració.
  9. Encaixem la massa al motlle: primer, la base i després, les parets.
  10. Foradem la base de la massa brisa amb una forquilla.  
  11. Posem sobre la base de la brisa 1 full sulfurat.  
  12. Escampem una quantitat generosa de cigrons crus a la base. Això és perquè la base no s'infli.  
  13. Enformem 15' a 180 ºC.
  14. Passat aquest temps, traiem la crostata del forn i deixem que es temperi.
  15. Posem a escalfar 400 ml llet. Un cop estigui calenta, hi afegim 4 rovells d'ou i 80 g de sucre.  
  16. Barregem, a part, 40 g de midó de blat de moro i 50 ml llet
  17. Afegim el midó al bol amb la llet i els ous.
  18. Barregem bé amb la vareta manual i ho coem fins que tinguem una textura de crema.
  19. Amb aquesta textura, hi afegim 300 g de xocolata amb gerds o alguna altra xocolata que tinguem. Cal fer-ho a talls petits perquè es fongui bé.  
  20. Farcim la crostata amb el farcit. És a dir, aboquem la crema de xocolata sobre el pastís temperat.
  21. Decorem la crostata per sobre amb tires de pasta brisa sobrant.  
  22. Enfornem 30' a 180º. Un cop cuita, la deixarem reposar fora del forn en una reixeta i després la portarem a la nevera.
  23. Abans de servir, empolsem la crostata amb sucre llustre amb ajuda d'un colador
Anar al contingut