Cruet de llobarro amb vinagreta de cítrics

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Jacint Carafí, Cintet
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER AL LLOBARRO:

    Un llom de llobarro (prèviament congelat)

  • ⁠1 taronja
  • 1 llimona
  • ⁠1/2 magrana
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust

    PER ALS CRACKERS:

    100 ml d'aigua

  • 3 cullerades de pipes de gira-sol
  • 2 cullerades de llavors de sèsam
  • 3 cullerades de pipes de carbassa
  • 2 cullerades de llavors de lli i xia
  • Un polsim de sal

     

PREPARACIÓ

  1. Preparem un marinat per als lloms del llobarro (nets, sense pell i prèviament congelats) amb la ratlladura dels cítrics, un polsim de sal i  els sucs de la taronja i la llimona.
  2. Ho emulsionem com si fos una maionesa.
  3. Tallem els lloms en filets transversals i els afegim a la marinada.
  4. Pelem la magrana amb l'ajuda d'una cullera de fusta i la incorporem al bol on marinem el peix.
  5. Ho deixem reposar a la nevera durant 10 minuts.
  6. Abans d'emplatar hi afegim un rajolí d'oli d'oliva.
  7. Es pot acompanyar el cruet amb uns crackers de llavors fets a casa.
  8. Per prepara-los, hidratem amb aigua pipes i llavors durant 15 minuts i quan s'hagi format una massa ho enfornem.
  9. Abans que els crackers estiguin totalment cuits, els tallem amb un ganivet en porcions rectangulars de la mida que vulgueu les torrades.
  10. Els tornem a ficar al forn fins que estiguin ben cruixents. En total, serà una hora a uns 140 graus.

 

 

Anar al contingut