Cruet de llobarro amb vinagreta de cítrics
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Jacint Carafí, Cintet
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER AL LLOBARRO:
Un llom de llobarro (prèviament congelat)
- 1 taronja
- 1 llimona
- 1/2 magrana
- Oli d'oliva
-
Sal i pebre al gust
PER ALS CRACKERS:
100 ml d'aigua
- 3 cullerades de pipes de gira-sol
- 2 cullerades de llavors de sèsam
- 3 cullerades de pipes de carbassa
- 2 cullerades de llavors de lli i xia
-
Un polsim de sal
PREPARACIÓ
- Preparem un marinat per als lloms del llobarro (nets, sense pell i prèviament congelats) amb la ratlladura dels cítrics, un polsim de sal i els sucs de la taronja i la llimona.
- Ho emulsionem com si fos una maionesa.
- Tallem els lloms en filets transversals i els afegim a la marinada.
- Pelem la magrana amb l'ajuda d'una cullera de fusta i la incorporem al bol on marinem el peix.
- Ho deixem reposar a la nevera durant 10 minuts.
- Abans d'emplatar hi afegim un rajolí d'oli d'oliva.
- Es pot acompanyar el cruet amb uns crackers de llavors fets a casa.
- Per prepara-los, hidratem amb aigua pipes i llavors durant 15 minuts i quan s'hagi format una massa ho enfornem.
- Abans que els crackers estiguin totalment cuits, els tallem amb un ganivet en porcions rectangulars de la mida que vulgueu les torrades.
- Els tornem a ficar al forn fins que estiguin ben cruixents. En total, serà una hora a uns 140 graus.