Cruixent amb xocolata, oli i sal

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 50 g xocolata de cobertura  

    200 ml nata per muntar

    1 culleradeta de sucre de vainilla

    40 g sucre

    125 g farina  

    1/2 culleradeta de sal  

    Escates de sal

    Oli OVE  

    Sèsam

PREPARACIÓ

  1. Posem dins d'un pot 200 ml de nata del 35%, 1 culleradeta sucre de vainilla i 40 g de sucre. Ho escalfem tot.
  2. Esmicolem 50 g de xocolata de cobertura.  
  3. Posem la xocolata esmicolada al got batedor i la nata ensucrada i calenta. Ho turbinem tot fins que tinguem una textura de ganache.
  4. Posem la ganache en una carmanyola amb tapa, deixem que es temperi i la portem a la nevera, dues hores com a mínim.
  5. Passat aquest temps, comencem a fer el pa cruixent.  
  6. Posem dins d'un bol 125 g de farina fluixa, 1 cullerada de sèsam i 1/2 culleradeta de sal.
  7. Ho integrem.
  8. Fem un volcà amb la barreja del bol i hi tirem 85 ml d'aigua al centre.
  9. Ho pastem fins a obtenir una massa homogènia.
  10. Tapem la massa amb un drap humit.
  11. La deixem reposar a la nevera 30 minuts.
  12. Passat aquest temps, rescatem la massa de la nevera i empolsinem una superfície per poder treballar la massa sense que se'ns enganxi.
  13. Dividim la massa en 8 porcions i la posem en una safata. La tapem amb un drap humit i la deixem reposar 20 minuts, fora de la nevera.
  14. Empolsinem la superfície amb farina i amb un corró anem aplanant les porcions de massa.
  15. Ens ha de quedar molt fina.
  16. Un cop tenim la massa aplanada, la posem en una paella que tindrem ben calenta al foc.
  17. Courem el pa fins que tingui punts torrats, sol trigar entre 40 segons i un minut i mig.
  18. Girem el pa i el cuinem per l'altre costat.
  19. Un cop fet, el tapem amb un drap sec.
  20. Repesquem la ganache de la nevera.
  21. Muntem la ganache dins d'un bol fred de nevera, amb varetes elèctriques fins que n'obtinguem una textura cremosa
  22. Posem la ganache a una mànega pastissera.
  23. Muntem el plat escampant la ganache sobre les torrades de pa cruixent.  
  24. Servim amb un polsim de sèsam, unes escates de sal i un raig d'oli OVE.
Anar al contingut