Cruixent amb xocolata, oli i sal
INGREDIENTS
50 g xocolata de cobertura
200 ml nata per muntar
1 culleradeta de sucre de vainilla
40 g sucre
125 g farina
1/2 culleradeta de sal
Escates de sal
Oli OVE
Sèsam
PREPARACIÓ
- Posem dins d'un pot 200 ml de nata del 35%, 1 culleradeta sucre de vainilla i 40 g de sucre. Ho escalfem tot.
- Esmicolem 50 g de xocolata de cobertura.
- Posem la xocolata esmicolada al got batedor i la nata ensucrada i calenta. Ho turbinem tot fins que tinguem una textura de ganache.
- Posem la ganache en una carmanyola amb tapa, deixem que es temperi i la portem a la nevera, dues hores com a mínim.
- Passat aquest temps, comencem a fer el pa cruixent.
- Posem dins d'un bol 125 g de farina fluixa, 1 cullerada de sèsam i 1/2 culleradeta de sal.
- Ho integrem.
- Fem un volcà amb la barreja del bol i hi tirem 85 ml d'aigua al centre.
- Ho pastem fins a obtenir una massa homogènia.
- Tapem la massa amb un drap humit.
- La deixem reposar a la nevera 30 minuts.
- Passat aquest temps, rescatem la massa de la nevera i empolsinem una superfície per poder treballar la massa sense que se'ns enganxi.
- Dividim la massa en 8 porcions i la posem en una safata. La tapem amb un drap humit i la deixem reposar 20 minuts, fora de la nevera.
- Empolsinem la superfície amb farina i amb un corró anem aplanant les porcions de massa.
- Ens ha de quedar molt fina.
- Un cop tenim la massa aplanada, la posem en una paella que tindrem ben calenta al foc.
- Courem el pa fins que tingui punts torrats, sol trigar entre 40 segons i un minut i mig.
- Girem el pa i el cuinem per l'altre costat.
- Un cop fet, el tapem amb un drap sec.
- Repesquem la ganache de la nevera.
- Muntem la ganache dins d'un bol fred de nevera, amb varetes elèctriques fins que n'obtinguem una textura cremosa
- Posem la ganache a una mànega pastissera.
- Muntem el plat escampant la ganache sobre les torrades de pa cruixent.
- Servim amb un polsim de sèsam, unes escates de sal i un raig d'oli OVE.