Cruixent anisat
INGREDIENTS
PER FER ELS CRUIXENTS
50 g de farina de blat de moro precuita o nixtamalitzada
180 ml d'anís dolç
20 ml d'oli d'oliva verge extra
Mantega per untar
150 ml d'aigua
PER ACOMPANYAR
Crema de llimona
Nata amb maduixes
Crema catalana cremada
Crema de xocolata
PREPARACIÓ
Aquests cruixents anisats són una versió dels encenalls de sant Josep.
- Posem en un bol la farina de blat de moro nixtamalitzada o farina de blat de moro precuita. Hi afegim 180 ml d'anís dolç, 20 ml d'aigua i 150 ml d'aigua. Ho integrem amb una vareta manual i ho deixem reposar 2 minuts perquè s'hidrati. El resultat el posem en un biberó de cuina.
- Untem lleugerament una planxa amb mantega pomada i la posem al foc. Quan la planxa s'ha escalfat, hi posem una mica de la massa amb molta cura per fer els cruixents. Els courem durant uns dos minuts, fins que el líquid s'evapori i el cruixent s'hagi daurat.
- Quan els cruixents encara són calents, els posem sobre un corró o sobre una ampolla per corbar-los. Esperem un minut fins que es temperin. S'han de fer d'un en un i s'han de deixar en una plata sense que s'amunteguin. Si ho volem, els podríem deixar plans.
Podem fer servir els encenalls cruixents com a cullera per menjar la crema de Sant Josep, nata o altres cremes dolces.