Cruixent de carxofa amb crema de porros

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER A LES CARXOFES:

    6 carxofes

    2 grans d'all

    Oli d'oliva

    Sal i pebre

    PER AL CRUIXENT O CREP: 

    120 g de farina

    250 ml de llet vegetal

    30 g de margarina

    2 g de llevat

    2 g de sal

    PER A LA CREMA DE PORROS I BOLETS:

    1/2 ceba

    1 porro

    30 g de margarina vegetal

    5 ml de vi blanc

    300 ml de caldo vegetal

    200 ml de llet de coco

    150 g de ceps

    2 fulles de llorer

    Sal i pebre

    PER EMPLATAR-HO:

    Pipes de gira-sol

    Pipes de carbassa

    Sèsam

    Bolets saltats

     

     

PREPARACIÓ

  1. Bullim les carxofes abans de pelar-les i, un cop fredes, en desestimem la part més dura del tronc i les fulles exteriors.
  2. La tallem fent talls verticals, més fins que quan ho feu per arrebossar-les, i, un cop salpebrades, les salteu en una paella amb oli d'oliva, all i (opcional) julivert.
  3. Per fer la crep o cruixent, posem en el bol de la batedora la farina, la llet vegetal, margarina vegetal i un polsim de sal  (podeu afegir-hi ou o llevat).
  4. Untem la paella o la crepera per evitar que s'eganxi i hi posem la pasta fins que ocupi tota la base de la paella i tingui consistència.
  5. Un cop feta la crep, la farcim amb les carxofes saltades, la dobleguem i la posem al forn, banyada d'oli amb un pinzell, fins que quedi cruixent.
  6. Per sobre del cruixent, hi posarem una crema de porros que elaborem amb ceba i porro poxats amb margarina abans d'intruduir-hi la resta d'ingredients: vi blanc, llet de coco, ceps de pot o deshidratats i caldo vegetal...
  7. Quan tinguem la crema, la pasem per la batedora fins que quedi ben fina i l'aboquem, calenta, sobre la crep cruixent.
  8. Abans de servir-la, podem decorar la crep amb pipes de gira-sol i carbassa i herbes, i acompanyar-la de bolets. 
Anar al contingut