Cruixent de carxofa amb crema de porros
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER A LES CARXOFES:
6 carxofes
2 grans d'all
Oli d'oliva
Sal i pebre
PER AL CRUIXENT O CREP:
120 g de farina
250 ml de llet vegetal
30 g de margarina
2 g de llevat
2 g de sal
PER A LA CREMA DE PORROS I BOLETS:
1/2 ceba
1 porro
30 g de margarina vegetal
5 ml de vi blanc
300 ml de caldo vegetal
200 ml de llet de coco
150 g de ceps
2 fulles de llorer
Sal i pebre
PER EMPLATAR-HO:
Pipes de gira-sol
Pipes de carbassa
Sèsam
Bolets saltats
PREPARACIÓ
- Bullim les carxofes abans de pelar-les i, un cop fredes, en desestimem la part més dura del tronc i les fulles exteriors.
- La tallem fent talls verticals, més fins que quan ho feu per arrebossar-les, i, un cop salpebrades, les salteu en una paella amb oli d'oliva, all i (opcional) julivert.
- Per fer la crep o cruixent, posem en el bol de la batedora la farina, la llet vegetal, margarina vegetal i un polsim de sal (podeu afegir-hi ou o llevat).
- Untem la paella o la crepera per evitar que s'eganxi i hi posem la pasta fins que ocupi tota la base de la paella i tingui consistència.
- Un cop feta la crep, la farcim amb les carxofes saltades, la dobleguem i la posem al forn, banyada d'oli amb un pinzell, fins que quedi cruixent.
- Per sobre del cruixent, hi posarem una crema de porros que elaborem amb ceba i porro poxats amb margarina abans d'intruduir-hi la resta d'ingredients: vi blanc, llet de coco, ceps de pot o deshidratats i caldo vegetal...
- Quan tinguem la crema, la pasem per la batedora fins que quedi ben fina i l'aboquem, calenta, sobre la crep cruixent.
- Abans de servir-la, podem decorar la crep amb pipes de gira-sol i carbassa i herbes, i acompanyar-la de bolets.