Crumble d'arròs amb plàtan i pinya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Incloure fruites en les preparacions és interessant per arribar als requeriments diaris necessaris de 2 a 3 racions de fruita cada dia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 iogurts de cabra
1 aranja
1 plàtan de les Canàries
50 g de sucre de llustre
50 g d'ametlla molta
40 g de panses
40 g de mantega
30 g de farina d'arròs
20 g de midó de blat de moro
15 ml d'aigua
10 ml d'oli de coco
Una vuitena part de pinya
Menta
Mantega
Rom
Sal
PREPARACIÓ
- Posem 40 g de panses en un bol i les banyem amb el suc de mitja aranja. Ho deixem reposar 30 minuts.
- En una picadora posem 30 g de farina d'arròs, 50 g de sucre de llustre, 20 g de midó de blat de moro i 50 g de farina d'ametlla. Ho triturem uns segons perquè quedi ben integrat tot i ho reservem.
- Posem en un bol gran 40 g de mantega pomada i 10 ml d'oli de coco. Hi afegim 15 ml d'aigua, un polsim de sal i la barreja de farines. Ho treballem amb una llengua fins que quedi tot ben integrat i amb textura d'engrunes.
- Agafem una safata de forn, posem paper sulfurat a la base i hi escampem bé la massa del crumble.
- Pelem i tallem a daus petits un plàtan de les Canàries i l'escampem a la safata amb el crumble.
- Enfornem el crumble quinze minuts a 200 graus, traient-ho i remenant-ho cada cinc minuts. Passats els quinze minuts, ho deixem refredar a fora del forn.
- Pelem i tallem a mida de macedònia una vuitena part d'una pinya.
- Posem una paella al foc amb una nou de mantega. Quan la mantega s'hagi desfet, hi afegim la pinya i l'enrossim a foc mitjà baix durant quinze minuts i ho anem remenant de tant en tant.
- Afegim un raig de rom a la paella; un cop evaporat tot l'alcohol, hi afegim les panses escorregudes. Ho coem un parell de minuts i ho retirem del foc.
- Tallem ben fines quatre fulles de menta i les reservem. En un bol posem quatre iogurts de cabra, hi afegim la menta tallada i ho integrem bé.
- Muntem el plat posant en gots transparents una mica de crumble a la base, iogurt al damunt i ho acabem amb la fruita. Ho decorem amb unes quantes fulles de menta i... Meleta de romer!