Crumble d'arròs amb plàtan i pinya

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Incloure fruites en les preparacions és interessant per arribar als requeriments diaris necessaris de 2 a 3 racions de fruita cada dia.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 iogurts de cabra 

    1 aranja 

    1 plàtan de les Canàries 

    50 g de sucre de llustre 

    50 g d'ametlla molta 

    40 g de panses 

    40 g de mantega 

    30 g de farina d'arròs 

    20 g de midó de blat de moro 

    15 ml d'aigua 

    10 ml d'oli de coco 

    Una vuitena part de pinya 

    Menta  

    Mantega 

    Rom  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem 40 g de panses en un bol i les banyem amb el suc de mitja aranja. Ho deixem reposar 30 minuts. 
  2. En una picadora posem 30 g de farina d'arròs, 50 g de sucre de llustre, 20 g de midó de blat de moro i 50 g de farina d'ametlla. Ho triturem uns segons perquè quedi ben integrat tot i ho reservem. 
  3. Posem en un bol gran 40 g de mantega pomada i 10 ml d'oli de coco. Hi afegim 15 ml d'aigua, un polsim de sal i la barreja de farines. Ho treballem amb una llengua fins que quedi tot ben integrat i amb textura d'engrunes. 
  4. Agafem una safata de forn, posem paper sulfurat a la base i hi escampem bé la massa del crumble. 
  5. Pelem i tallem a daus petits un plàtan de les Canàries i l'escampem a la safata amb el crumble. 
  6. Enfornem el crumble quinze minuts a 200 graus, traient-ho i remenant-ho cada cinc minuts. Passats els quinze minuts, ho deixem refredar a fora del forn. 
  7. Pelem i tallem a mida de macedònia una vuitena part d'una pinya. 
  8. Posem una paella al foc amb una nou de mantega. Quan la mantega s'hagi desfet, hi afegim la pinya i l'enrossim a foc mitjà baix durant quinze minuts i ho anem remenant de tant en tant. 
  9. Afegim un raig de rom a la paella; un cop evaporat tot l'alcohol, hi afegim les panses escorregudes. Ho coem un parell de minuts i ho retirem del foc. 
  10. Tallem ben fines quatre fulles de menta i les reservem. En un bol posem quatre iogurts de cabra, hi afegim la menta tallada i ho integrem bé. 
  11. Muntem el plat posant en gots transparents una mica de crumble a la base, iogurt al damunt i ho acabem amb la fruita. Ho decorem amb unes quantes fulles de menta i... Meleta de romer! 
Anar al contingut