Crumble de cafè i mascarpone
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El mascarpone, és com un formatge fresc, fet a base de nata i ferments. És altament energètic i ric en greixos; per això el seu consum ha de ser moderat i ocasionalAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g mascarpone
4 ous M
200 g sucre blanc
100 g farina
100 g mantega
35 g farina d'ametlla
25 g ametlla marcona crua
6 g cafè soluble
2 fulls gelatina
1 llimona
Cacau en pols
PREPARACIÓ
- Posem a hidratar dos fulls de gelatina.
- Posem un pot amb aigua al foc per fer un bany maria.
- Posem al bol 4 ous mida M i 100 g de sucre, que anirem afegint de mica en mica mentre els blanquegem amb les varetes elèctriques.
- Posem al pot els ous blanquejats remenant fins que arribin als 85º (haurà espessit).
- Traiem el pot del foc i hi afegim els fulls de gelatina escorreguts. Els dissolem.
- Aixafem en un bol 500 g de mascarpone.
- Anem afegint la crema d'ous al mascarpone barrejant-lo amb una llengua o una espàtula. Ho fem en dues parts i sempre amb moviment d'embolcallar.
- Un cop aconseguida la textura idònia, posem la massa en una màniga pastissera i la portem a la nevera, on la tindrem 1 hora de repòs.
- Piquem 25 g d'ametlles marcona de qualsevol manera.
- En un bol hi posem 100 g de farina, 100 g de mantega (millor pomada), 100 g de sucre, 6 g de cafè soluble, 35 g de farina d'ametlla i les ametlles trossejades.
- Ratllem una llimona al bol i ho barregem tot. Ho podem fer amb les mans.
- Ho tapem amb un drap i li donem 15 minuts de repòs a la nevera. Tenim preparat el crumble.
- El traiem de la nevera, el posem en una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat i l'esmicolem.
- El portem al forn a 180º durant 12 minuts.
- Quan traiem el crumble del forn ja el podem esmicolar per donar-li la seva típica textura d'engrunes.
- I ja podem empatar. Posem en un got o una copa de vidre una base de crumble, després una capa de crema de mascarpone, una altra capa de crumble i una altra, ja final, de mascarpone. Hi posem per sobre una mica de cacau en pols i llest!!