Crumble de meló
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Incloure fruita i verdura a les receptes, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les amb vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 Meló francès de 800 grams
150 g de farina d'espelta
20 g de sucre morè
2 llimes
60 g d'ametlla crua
80 g de nous
100 g de mantega
750 ml de sidra
menta per decorar
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem un meló francès (800 g) com per a macedònia i el repartim en 4 bols. Hi afegim unes gotes de llima.
- Piquem 60 g d'ametlles crues amb la picadora fins a aconseguir farina, fem el mateix amb 80 g de nous i ho posem en un bol.
- Afegim al bol dels fruits secs 150 g de farina d'espelta i 100 g de mantega pomada i barregem fins a aconseguir una textura terrosa.
- Repartim el crumble en els bols del meló i ho posem al forn a 170º durant 20 minuts.
- Posem en un pot alt 1 ampolla de sidra, 1 cullerada de sucre morè i el suc d'1 llima i reduïm fins que quedi com un xarop.
- Servim els bols calents amb el xarop per sobre, unes gotes més de llima i unes fulles de menta.