Cua de bou amb hummus d'albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Juanjo Carrillo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Folquer, Barcelona
INGREDIENTS
- 1,5 kg de cua de bou
- 2 cebes
- 4 pastanagues
- 1 porro
- 6 grans d'all
- 3 cullerades de tomàquet triturat
- copa de vi ranci
- got de porto
- 2 l de brou de carn
- sal, pebre
- ramet d'herbes aromàtiques
- mantellina de porc
- farina
- oli, sal i pebre
- Per a l'hummus d'albergínia:
- 2 albergínies
- 1 cullerada de tahina
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu la ceba, la pastanaga, el porro i l'all, tot tallat en daus molt petits.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet triturat, el vi ranci i el porto. Deixeu-ho coure un parell de minuts i poseu-hi el brou de carn, el ramet d'herbes, la sal, el pebre i la cua de bou i deixeu-ho coure durant un parell d'hores.
Després, retireu la cua de bou, coleu el suc de la cocció i reserveu-lo.
A continuació, desosseu la cua de bou, talleu-la en trossets petits, poseu-la dins d'un motllo i deixeu-la refredar a la nevera.
Quan ja estigui sòlida, traieu-la de la nevera, desemmotlleu-la, emboliqueu-la amb la mantellina de porc, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli.
Per fer l'hummus, poseu les albergínies senceres en una safata, amaniu-les amb oli i poseu-les a coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.
Tot seguit, peleu-les, poseu-les en un bol juntament amb la tahina, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu al centre del plat una mica d'hummus d'albergínia, poseu-hi la cua de bou a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet triturat, el vi ranci i el porto. Deixeu-ho coure un parell de minuts i poseu-hi el brou de carn, el ramet d'herbes, la sal, el pebre i la cua de bou i deixeu-ho coure durant un parell d'hores.
Després, retireu la cua de bou, coleu el suc de la cocció i reserveu-lo.
A continuació, desosseu la cua de bou, talleu-la en trossets petits, poseu-la dins d'un motllo i deixeu-la refredar a la nevera.
Quan ja estigui sòlida, traieu-la de la nevera, desemmotlleu-la, emboliqueu-la amb la mantellina de porc, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb oli.
Per fer l'hummus, poseu les albergínies senceres en una safata, amaniu-les amb oli i poseu-les a coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.
Tot seguit, peleu-les, poseu-les en un bol juntament amb la tahina, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, poseu al centre del plat una mica d'hummus d'albergínia, poseu-hi la cua de bou a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.