Cuixa de crestó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de cabrit és rica en vitamines del grup B, en especial de B12, també té proteïnes de bona assimilació i un considerable contingut en greix, tot i que lleugerament menys que la carn de xai.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 cuixa de crestó
12 tomàquets cirerol
6 cebes tendres
2 grans d'all
1 llimona
1 llorer
1 manat de julivert
un raig de vi ranci
un grapat de boles de pebre negre
romaní
farigola
oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem unes quantes incisions en forma de quadradets a la cuixa i la salpebrem.
- Aixafem un grapat de boletes de pebre negre i les posem en una cassola.
- Hi afegim un bon raig d'oli i hi rostim la cuixa, amb 2 grans d'all aixafats, romaní, llorer i farigola.
- Quan la cuixa s'hagi enrossit de banda i banda, la retirem i la reservem.
- A la mateixa cassola, hi afegim la ceba. N'abaixem el foc i deixem que es cogui durant uns 15 minuts.
- Hi afegim un raig de vi ranci i deixem que l'alcohol s'evapori.
- Escalfem 1 l d'aigua mineral.
- Afegim la pell i el suc d'una llimona a la cassola, juntament amb un manat de julivert. Ho remenem i fem un lloc al mig de la cassola, on posem la cuixa.
- Ho cobrim amb l'aigua calenta, ho tapem i ho deixem fent xup-xup a foc lent durant 25 minuts.
- Afegim 12 tomàquets cirerols a la cassola i ho deixem coure, sense tapa, 5 minuts més.
- Hi posem farigola i ho deixem reposar abans de servir-ho.