Cuixes de gall d'indi a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 4 cuixes de gall dindi
- farina, sal, pebre
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 1 fulla de llorer
- 2 grans d'all
- 1 tassa de salsa de tomàquet
- 1 l de brou d'aviram o de vedella
- fruita seca: panses, pinyons, prunes i orellanes
- Per a la picada:
- 10 ametlles
- julivert
- brins de safrà
- 3 galetes
- sal
- 1 gra d'all
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu les cuixes de gall d'indi, enfarineu-les i fregiu-les en un cassó amb oli abundant.
Quan estiguin rosses, retireu-les i al mateix cassó sofregiu l'all laminat, la ceba picada i la pastanaga picada durant 15 minuts.
Tot seguit, afegiu-hi la salsa de tomàquet, el brou, la fulla de llorer, les cuixes de gall d'indi i deixeu-ho coure.
Per fer la picada, poseu en un bol el safrà, la sal, les ametlles, l'all laminat, el julivert, les galetes i tritureu-ho tot amb el morter.
Finalment, afegiu la picada i la fruita seca al cassó del gall d'indi i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més.
I ja per acabar, emplateu les cuixes de gall d'indi i salseu-ho tot amb la salsa de la cocció.
Quan estiguin rosses, retireu-les i al mateix cassó sofregiu l'all laminat, la ceba picada i la pastanaga picada durant 15 minuts.
Tot seguit, afegiu-hi la salsa de tomàquet, el brou, la fulla de llorer, les cuixes de gall d'indi i deixeu-ho coure.
Per fer la picada, poseu en un bol el safrà, la sal, les ametlles, l'all laminat, el julivert, les galetes i tritureu-ho tot amb el morter.
Finalment, afegiu la picada i la fruita seca al cassó del gall d'indi i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més.
I ja per acabar, emplateu les cuixes de gall d'indi i salseu-ho tot amb la salsa de la cocció.